Polarisatie is slecht voor de gezondheid

In achtergronden op 14-07-2010 | 10:59

Tijdens een internationaal congres over transculturele psychiatrie, dit jaar in Amsterdam van 13-16 juni, heeft een aantal psychiaters en psychologen het initiatief genomen tot een petitie aan de informateur. Hierin uiten ze hun zorg over sociale tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen in Nederland en de effecten daarvan op de geestelijke gezondheid van mensen. Dit meldt Mikadonet.nl.

Op het congres met als thema 'Migration, next generations and the future of psychiatry' bleek dat veel sprekers en deelnemers zich zorgen maken over de sociale tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen in Nederland. Zij zien de gevolgen hiervan dagelijks in hun praktijk. De ongerustheid is zo groot dat dr. Annechien Limburg-Okken (psychiater) en drs. Polli Hagenaars (psycholoog) besloten om informateur Rosenthal en de fractievoorzitters hierover te informeren. De petitie werd door 140 congresbezoekers ondertekend.
Veel congresdeelnemers waren van mening dat alles in het werk moet worden gesteld om het belang van sociale cohesie te benadrukken en toenemende tendensen van exclusie tegen te gaan.' Ze vinden dan ook dat de toekomstige regering dit als een urgente zaak moet beschouwen.

Lees verder op wereldjournalisten.nl

Meer over polarisatie hier en over multicultureel onbehagen hier


Meer over gezondheid, mikado, onderzoek, polarisatie.

Delen: