Molukse moskee in Waalwijk beklad met ‘Fuck Allah’ en ‘Fuck ISIS’

In achtergronden door Roemer van Oordt op 18-02-2017 | 14:14

Meerdere muren en ramen van de Molukse moskee An-Nur in Waalwijk zijn beklad met de leuzen ‘Fuck Allah’ en ‘Fuck ISIS’. Bezoekers van de moskee spreken volgens Omroep Brabant van ‘een laffe daad’. “We hebben niets met ISIS te maken en daar willen we ook niets mee te maken krijgen.” Ze willen graag in contact komen met de daders om in gesprek te gaan.

De leuzen zijn vrijdagnacht aangebracht. Ook een flat in de buurt van de moskee is beklad. De politie is zaterdagmorgen komen kijken en heeft foto’s gemaakt. Aanstaande maandag wordt aangifte gedaan. Vanmiddag zullen de muren worden schoongemaakt.

NCTV

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, Dick Schoof liet begin deze maand na de aanslag in Quebec weten dat er in Nederland sprake is van een toename van het aantal incidenten bij islamitische gebedshuizen. In verschillende steden in Nederland werd aandacht gevraagd voor deze trend. De daders lijken volgens de NCTV  vooral uit rechts-extremistische hoek te komen.

Met een aantal (islamitische) koepelorganisaties is door de NCTV en het ministerie van SZW de afgelopen maanden gewerkt aan de inmiddels vastgestelde Handreiking Veilige Moskee, (PDF) die aanknopingspunten biedt voor moskeeën, gemeenten en de politie om de veiligheid van moskeeën verder te verbeteren. Deze samenwerking en overlegstructuur kreeg een impuls na de terroristische aanslag op een moskee in Enschede 

Sinds 2010 houdt Republiek Allochtonië een lijst bij met incidenten rond moskeeën. De laatste versie van deze lijst dateert van september vorig jaar. We willen binnenkort een update maken. Correcties en/of aanvullingen ontvangen wij graag via info@republiekallochtonie.nl

Bron: Omroep Brabant

De foto is van Willem-Jan Joachems.

Via de app ontvingen we onderstaande beelden. 

 

Meer over moslimhaat op dit blog: hier

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.

 

Republiek Allochtonië wordt op vrijwillige basis onderhouden. Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


Meer over achtergrond, bekladding, incidenten, moluks, moskee, nctv, roemer van oordt, waalwijk.

Delen:

Reacties


mw. R.A.Eijkelboom - 19/02/2017 21:44

Ministerie van Justitie moet nu maar eens een diep gaand onderzoek doen naar rechts-extremisten in ons land en hun connecties in Europa. Dit zijn geen incidenten meer.