Islamwetenschappers: Wilders kent de feiten niet

In achtergronden op 27-09-2010 | 22:43

Wilders’ visie op de islam is in flagrante strijd met de feiten. Dit concludeert een groep van negen islamwetenschappers – waaronder Fred Leemhuis, Gerard Wiegers en Ruud Peters - vandaag in haar eindrapport aan de rechtbank in Amsterdam. De groep beoogt niet de beïnvloeding van de politiek. Zij houdt zich, op grond van haar deskundigheid, bezig met de waarheidsvinding ten behoeve van het proces tegen Wilders dat op maandag 4 oktober a.s. hervat wordt. Het gaat de experts om de vraag in hoeverre de uitspraken van Wilders, die in de dagvaarding zijn geciteerd, in overeenstemming zijn met de feiten. Aldus schrijft de website Bruggenbouwers.

Volgens de wetenschappers doet Wilders met zijn uitspraken de realiteit geweld aan om een angstaanjagend beeld te schetsen van een godsdienst die feitelijk tal van vreedzame en gematigde elementen bevat.

Dat de islam vooral een politieke ideologie zou zijn, houdt volgens hen geen stand, evenmin als het idee dat er geen gematigde islam zou bestaan. De wetenschappers noemen de onjuiste typering door Wilders van de Koran als een ‘fascistisch boek’ buitengewoon beledigend en het voornemen van Wilders de Koran tot in de huiskamer te verbieden een ingrijpende inbreuk op de vrijheid, ook van geinteresseerde niet-moslims.

Op de website Bruggenbouwers staat de gehele brief en een factsheet. Kijk hier


Meer over geert wilders, islamwetenschappers, koran, onderzoek, proces, pvv.

Delen:

Reacties


B.Kuvvet - 05/10/2010 20:16

Hitler had ook vrijheid van meningsuiting en wat is de resultaat 6 miljoen doden omdat ze anders dan anderen leven en geloven en door wie heeft hij zoveel macht gekregen?,ik hoop dat het geschiedenis niet herhaald wordt onder VRIJHEID VAN MENINGSUITING.

esperanza pura - 29/09/2010 21:28

De waarheid komt geleidelijk boven water.