Het aantal asielzoekers.........neemt af

In achtergronden op 24-04-2015 | 10:46

Op grond van berichten in de media, de recente bedbadbrood-crisis en vooral de discussie over de (boot)vluchtelingen ontstaat het beeld dat er sprake is van een toename van het aantal asielzoekers.

BNR bericht vanochtend dat de verwachte massale toestroom van asielzoekers in Nederland uitblijft. Dat blijkt uit cijfers van de IND.

Voor degenen die Flip van Dyke op twitter volgen is dit geen verrassing. Hij signaleert deze trend al vanaf het begin van dit jaar en publiceert op grond van de cijfers van COA, IND en CBS ook grafieken, zoals hieronder het overzicht van het aantal asielzoekers per week in asielzoekerscentra.

 

 

En hier een overzicht over een langere periode van het aantal asielzoekers (eerste aanvragen). 

 

Loes Vellenga, voorzitter van de vereniging van asielrechtadvocaten, laat tegenover BNR weten dat ze de trend niet verrassend vindt. 

“Wij vinden het als Vereniging Asieladvocaten dubieus dat er berichten komen dat de instroom hoog zou zijn, terwijl dat niet het geval is. Het ondermijnt onnodig het draagvlak voor de opvang van asielzoekers”.

Het klopt wel dat de asielcentra vol zitten, maar dat heeft vooral met de slechte doorstroom te maken.

Jan Murk, migratiedeskundige van Unicef, vindt het nog te vroeg om nu al conclusies te trekken. "We kunnen vrij aardig voorspellen hoeveel mensen proberen naar Europa te komen. Welk land ze vervolgens kiezen om naar toe te gaan, is vrij onvoorspelbaar,"  zegt hij op BNR.

Op de hoogte blijven? Volg @flipvandyke op twitter. Of kijk op zijn site of artikelen van Flip van Dyke op Republiek Allochtonië

Zie ook: 

Feiten en mythen over vluchtelingen, asielzoekers en illegalen

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 


Meer over asielzoekers, cijfers, feiten, flipvandyke, immigratie, onderzoek.

Delen: