Fitna 5,6,7,8,9 en 10

In achtergronden op 19-07-2017 | 07:20

Op 3 juli verscheen het boek Vrienden van God van theoloog en journalist Koert van der Velde met foto’s van Jan Bogaerts. Naar aanleiding hiervan verschenen er dagelijks Fitna-filmpjes. Met deze filmpjes reageert Koert van der Velde op het voornemen van Geert Wilders om zijn negen jaar oude Fitna-filmpje aan te gaan vullen met nog 9 Fitna-filmpjes.

Met zijn 10 Fitna-filmpjes wil Van der Velde vertellen waarover het volgens hem wel moet gaan. De eerste 4 filmpjes plaatsten we eerder (zie links onderaan dit artikel. Hieronder deel 5 tot en met 10.

Mystieke eenheid met God-zoekende soefies heb je in alle soorten en maten. Vroeger hadden de meeste moslims banden met soefisme, maar tegenwoordig wordt soefisme hard aangevallen door fundamentalisten. Die zien er 'shirk' in, 'polytheïsme', een hoofdzonde in de islam.

Rond het soefisme is een uitbundige populaire devotie ontstaan. Voor fundamentalisten is dit wel de ergste afgoderij (shirk) denkbaar. Waar zij het voor het zeggen krijgen wordt er dan ook keihard tegen opgetreden.

 

Fundamentalisten of salafisten winnen overal op de wereld aan invloed. Dankzij internet, en de oliestaten. Ook in Nederland.

Imams en moslimmannen weten precies hoe vrouwen zich moeten gedragen. 'Buiten stink je naar knoflook en ui, binnen draag je strakke kleren en heb je een lekker geurtje.

Moderne islam krijgt in Nederland en elders vorm van zelfbewuste moslims.

'Ik ben een vriend van de islam. Maar vrienden moet je ook de waarheid kunnen zeggen.'

 

Zie ook: 

Lancering van het boek Vrienden van God en nieuwe fitnafilmpjes met Fitna, deel I

Fitna 2, 3 en 4

en http://vriendenvangod.nl

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 


Meer over achtergrond, islam, koert van der velde, vrienden van god.

Delen: