De aardverschuiving in migratieland en het ongelijk van Nyfer

In achtergronden door Flip van Dyke op 28-02-2011 | 22:17

Tijdens het verkiezingsdebat vanavond bij Eenvandaag verwees Machiel de Graaf, de lijsttrekker van de PVV voor de Eerste Kamer, naar het rapprt van Nyfer over "de kosten van de massa-immigratie". Maar, hoe zit het nu met de immigratie uit van niet-westerse landen. Waarom komen ze hier? Hoeveel zijn het er?

Flip van Dyke zet in onderstaand stuk de feiten op een rij en concludeert: Volhouden dat de migratiewereld van niet-westerse immigranten er net zo uitziet als in de vorige eeuw, zoals rechts doet, is volksverlakkerij. Het toont ook aan het ongelijk van Nyfer over de kosten van de immigratie gemaakt in opdracht van de PVV. Nyfer gaat uit van eenzelfde immigratiepatroon als in de vorige eeuw. De cijfers tonen aan dat dat onzin is.

Lees het stuk van Flip hieronder.

Van iedereen die een verblijfsvergunning moet aanvragen weten we waarom ze zijn geïmmigreerd. Het CBS heeft de gegevens van het bevolkingsregister gelegd naast die van de IND en die cijfers vanaf 1995 over de immigratie van niet-westerse allochtonen uitgesplitst naar asiel, gezinsmigratie, arbeid, studie en overig (bijvoorbeeld au-pairs).  Het zijn dus de ‘echte nieuwe’ immigranten en niet bijvoorbeeld (terugkerende)  Nederlanders, want die hebben niets met de IND te maken.

Het volgende figuur geeft de aantallen en de reden waarom men hierheen komt:

 

Eén van de vele  wijdverbreide misverstanden –dit keer van links!- over de immigratie uit niet-westerse landen is dat de immigratie zo sterk is gedaald dat het niets meer voorstelt. Dat is gedeeltelijk het geval -ik kom daar in een volgend artikel op terug waar dat misverstand vandaan komt.  Een van de dingen die sterk zijn veranderd zijn de redenen van  waarom men hierheen komt. We zien een sterke daling in de vooral asiel- en gezinsimmigratie en een stijging van arbeid, studie en overig.  Om het verschil duidelijker te maken geeft het volgende figuur het percentage van de verschillende categorieën per jaar: 

De rode lijn geeft de totaal migratie volgens de schaal op de rechter as en komt overeen met de aantallen van figuur 53_1. De kolommen zijn percentages volgens de linker as.

Maakte t/m 2001 asiel- en gezinsmigratie nog tussen de 80 en 90 procent uit van de totale migratie, dat aantal daalde daarna naar een percentage van rond de 60 in de periode erna.

Nu zal ik onmiddellijk erkennen dat het aantal gezinsmigratie rond 2005 wel wat lager was dan je misschien normaal zou verwachten. De reden is dat Verdonk enkele maatregelen heeft genomen die voor een deel een tijdelijk effect hadden:  als je de minimum leeftijdsgrens voor gezinsvorming verhoogd van 18 naar 21 jaar, zoals in 2004 gebeurde, dan stel je een immigratie voor een –belangrijk?- deel uit tot men 21 is en krijg je ook vóór het invoeren van de maatregel een hogere immigratie. Hetzelfde gebeurde in 2006 met de eis dat je al in buitenland een inburgeringcursus moet doen. Daarnaast heb je steeds meer niet-westerse allochtonen die een voldoende inkomen hebben en bijvoorbeeld ook veel meer hoogopgeleide  arbeidsmigranten die hun partner (en kinderen) laten overkomen.  Wat ook uit onderzoek blijkt is dat er een duidelijke verschuiving heeft plaatsgevonden van laagopgeleide naar hoogopgeleide gezinsmigranten.  Een aantal van 15 tot 17 duizend gezinsmigranten (partners en kinderen), zoals in 2008 en 2009, per jaar lijkt een reëel aantal voor de toekomst.

Uit bovenstaande plaatjes blijkt al duidelijk een verschil. Dat verschil  kan ik nog beter laten zien als ik het gemiddelde, van de verschillende categorieën,  over de periode 1995 t/m 2001 vergelijk met  de aantallen van de verschillende jaren. Je krijgt dan een duidelijker plaatje van de ‘aardverschuiving in migratieland’.

 

Het gemiddelde over de zeven jaar van 1995 t/m 2001, van iedere categorie, is de nullijn. Als er bijvoorbeeld in een jaar meer studenten zijn binnengekomen dan zie je een paars blokje boven de nullijn, zoals in 2009 toen er een recordaantal studenten naar ons land kwam.  Het is ook duidelijk dat vanaf 2002 er minder asielmigranten naar ons land kwamen dan gemiddeld daarvoor.  In 2008 en 2009 zie je weer een toename: het staafje gezinsmigratie onder de nullijn word kleiner en het aantal asielmigranten kroop dus richting het gemiddelde van 1995 t/m 2001. Uit voorlopige cijfers over 2010 blijkt dat het staafje asiel weer flink is gegroeid onder de nullijn –en er dus weer flink minder asielmigranten naar ons land kwamen.

Tot slot nog een tabel met de vergelijking van de periodes vóór en van vanaf 2002:

Vooral de laatste kolom is boeiend:

Arbeid + 74%, asiel – 65%,  studie + 133% enzv., is het verschil tussen 1995-2001 en 2002-2009.

 Het rapport van Nyfer kan de prullenmand in.

Bron cijfers CBS: Steeds meer niet-westerse arbeidsmigranten en studenten naar Nederland

Hoeveel gaan er weg? En hoe zit het met de migratie van mensen uit moslimlanden?  Antwoorden in een volgend stuk.

Flip van Dyke is een man van feiten en hij komt uit Amsterdam. Hij heeft sinds kort weer een een eigen weblog Landgenoten of buitenlui dat verplicht leesvoer moet zijn voor ieder die in feiten is geinteresseerd.

Absoluut de moeite waard is ook zijn reactie op het cijferwerk op het blog de Dagelijks Standaard. Flip concludeert: "De Dagelijkse Standaard knoeit zoveel met de cijfers dat er geen sprake meer kan zijn van een vergissing. In het eerste deel gaf ik ze nog een beetje het voordeel van de twijfel: ze begrijpen het niet zo goed. Nu kan ik maar een conclusie trekken: ze bedonderen de boel." Lees meer hier

Lees ook van Flip:

 

Aantal asielverzoeken in 2010 gedaald

Opmerkelijke emigratiecijfers

Nog meer van feiten van Flip van Dyke op dit blog vind je hier


Meer over emigratie, flip van dyke, immigratie, nyfer, onderzoek, pvv.

Delen:

Reacties


Vincent - 08/03/2011 20:38

Even ter verdediging van Bernadette de Wit - een paar reacties hieronder - schrijver dezes heeft verzuimd statistieken over intelligentie te vermelden. Mevrouw de Wit is namelijk ernstig bezorgd over het gebrek aan IQ van voornamelijk nitet-Westerse immigranten. Over de alcoholische Polen die de daklozencentra in mijn geliefde Mokum proberen te overmeesteren heeft ze het liever niet, want dat zijn geen moslims. Oeps, heb ik weer iets politiek-corrects gezegd. Sorry hoor.

Frans - 06/03/2011 20:08

Sjoerd, volgens mij komen we niet verder zo.
Lees het artikel nog eens, dat gaat over migratie en is gebaseerd op verifieerbare cijfers van het CBS. Reageer on topic en vertel me wat er feitelijk allemaal niet aan klopt of trek je beschuldiging dat Flip manipuleert in.


Sjoerd van As - 04/03/2011 02:35

Noem mij 1 feit die ik heb neergezet die niet klopt,. Dan geef ik jou 3 feiten die jij neergezet hebt die FEITELIJK niet kloppen. Ik ben ook een VVD stemmer maar ik wordt een beetje simpel van linkse malloten, met een plaat voor hun kop die zich dan ook nog eens voor gaan doen als VVD stemmers, dat is werkelijk helemaal hilarisch! Ohja...en Opsporing Verzocht zit elke week vol met PVV criminelen...als we de simpele linkse logica van jou en Tofik Dibi moeten geloven.. Op wat voor planeet wonen jullie eigenlijk? Mooi weer daar? Mooie stranden? Vertel eens, ik ben oprecht benieuwd geworden .

Frans - 02/03/2011 18:58

Tsja, ik ben bang dat we hier niet uitkomen. Jij noemt mij een simpele ziel, terwijl ik constateer dat je of slecht leest of niet wilt begrijpen.

Ik wil de criminaliteitscijfers onder allochtonen niet wegrelativeren, ik geef alleen aan dat dat het onderwerp niet is - net zo min als de criminaliteit onder PVV kamerleden onderwerp van gesprek is.
Ik vraag je slechts aan te tonen dat Flip cijfers manipuleert zoals je eerder beweert. Dat kun je niet of wil je niet.
Overigens: ik ben niet links. Op grond van economische en liberale argumenten ben ik een trouw VVD-stemmer, maar ik hou ook van feitelijke en beschaafde discussies. Met PVV'ers blijken die keer op keer niet mogelijk en dat vind ik teleurstellend.

Sjoerd van As - 02/03/2011 15:21

LOL nu wordt ie helemaal mooi! Je hebt helemaal 'gelijk' hoor.... de maatschappij heeft heel erg veel last van al die "criminele" PVV leden die heel dit land op zijn kop zetten met al hun criminaliteit. Wat een simpele ziel moet je toch zijn om dit zo weg te relativeren. En dan nog zijn al die criminele 'feiten' voor de helft op onwaarheden gebaseerd. Alsof ik geen burenruzie zou krijgen als de buurman structureel zijn hond voor mijn deur laat schijten. Dan zou ik niet alleen dreigen met brievenbuspissen (dit is feitelijk nooit gebeurt) maar ik zou direct over zijn kop heen pissen en zijn kop in de stront van zijn eigen hondje duwen.

Maargoed met een plaat voor je kop zal je een burenruzie wel op 1 lijn kunnen trekken met allochtoon (moslim) tuig van bedreigingen met wapens, overvallen, mishandelingen, verkrachtingen, diefstal etc etc...in de linkse sprookjeswereld is alles mogelijk natuurlijk.

Mbt je feitjes in cijfers van CBS.

Gezinsmigratie is ook immigratie.Geeftr ook wel bewijs aan dat Niet Westerse allochtonen lekker alles in hun eigen "clan" willen houden ....maar dan wel in Nederland. Trouwen met een ongelovige Nederlanders isse nie haram... dat magge nie. Een kleine groep van 400.000 niet westerse allochtonen (Marokkanen) krijgen het al voor elkaar nr. 1 te staan in de criminaliteitscijfers. Stel je eens voor dat dit er 1% meer worden. Gewoon een 100% stop erop STEM PVV!

Frans - 02/03/2011 13:53

@sjoerd, jij reageert op een artikel dat over migratiecijfers gaat en je beschuldigt Flip ervan dat hij manipuleert met cijfers.
De enige cijfers die je uiteindelijk levert gaan niet over migratie, maar over criminaliteit. Dat is een ander onderwerp. Ik zal de laatste zijn die ontkent dat allochtonen oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit, maar op welke manier toon je daarmee aan dat Flip manipuleert?
Als we zo beginnen kan ik er ook een linkje bij plaatsen naar een artikel waaruit blijkt dat PVV-kamerleden siginificant hoger scoren op criminaliteit dan Marokkaanse jongeren, bijvoorbeeld hier: http://www.hpdetijd.nl/2010-11-11/criminaliteitscijfers-pvv-hoger-dan-bij-goudse-straatjeugd
De criminaliteit onder sommige groepen is veel te hoog, maar valt in het niet bij PVV'ers. En daar stem jij op?

Sjoerd van As. - 02/03/2011 13:35

Ik plaats letterlijk statistische cijfers die elke week opnieuw bij Opsporing Verzocht bevestigd worden en dan komt Frans terug dat ik feiten 'NIET' kan "staven"? Het is toch echt de wereld op zijn kop hier met een plaat voor je kop van massief beton! Stuitend gewoon.

Frans - 02/03/2011 13:11

Sjoerd illustreert mooi het punt van Flip. Hij roept hard dat de cijfers van Flip niet overeenstemmen met de realiteit, kan dat vervolgens op geen enkele manier staven en begint dan - net als Bernadette - maar over een ander onderwerp om toch een punt te kunnen maken. Armoedige manier van discussieren.

Sjoerd van As. - 02/03/2011 12:56

De statische feiten achter wat wij elke week opnieuw zien in het prog. Opsporing Verzocht. http://twitpic.com/3xnv8w
Ja "er zijn ook autochtone criminelen" hoor je dan vaak. Dat is juist, alleen vergeten zij dan dat de minderheden de meerderheid in de criminaliteit vertegenwoordigen en die bizarre scheve verhoudingen worden dan maar simpel weggemoffeld. FAIL! PVV op 1!

Flip van Dyke - 02/03/2011 05:19

@Bernadette de Wit
Als ik mij specialiseer in migratie is dat dan fout? Dan is iedereen in het land wel fout. En wat bedoel je met (selectieve) feiten? Doe ik aan datamining? Aan cherry-picking? Wat is selectief aan de cijfers hierboven? Heb ik iets weggelaten?
Zoals iedereen bij rechts gaan we niet in op de feiten van het artikel, maar gaan we vaak op de man spelen. In de ongeveer 50 artikelen die ik heb gepubliceerd over allochtonen heb ik vrijwel niet anders meegemaakt.

Ook een bekende tactiek is dat als je met onderwerp A bezig bent, men heel vaak roept over onderwerp B. Als je het over B hebt dan begint men over C en bij C beginnen we weer van voren af aan. Over het onderwerp zelf heeft men het zelden, zie maar de reacties hier. Wat rechts ter berde brengt en feiten noemt zijn in werkelijkheid slechts meningen.

Ik heb het -tot nu toe- niet gehad over uitkeringen. Het noemen van een oververtegenwoordiging in de bijstand van NWA is nu juist zeer selectief van de PVV. Procentueel lopen er namelijk meer autochtonen dan allochtonen in de uitkering en het aantal verdachte Marokkanen is echt niet 5-6 keer meer dan autochtonen. Dat is een zeer selectieve interpretatie van de cijfers door de PVV.
Ik kom nog wel een keer met artikelen daarover, maar het zijn onderwerpen die grondige voorbereiding vragen. Het zijn natuurlijk niet onderwerpen van deze discussie.

Bernadette de Wit - 01/03/2011 21:54

De man van de (selectieve) feiten heeft het wijselijk niet over de uitkeringsstatistieken, die samenhangen met de immigratie van niet-westers groepen. Ook niet over alle zogeheten slechte lijstjes waarin veel niet-westerse immigrantengroepen oververtegenwoordigd zijn.

Frans - 01/03/2011 13:58

Help me dan even: welk feit draag je aan (behalve de link naar de cbs publicatie dat er vooral meer Polen komen) en welke (gemanipuleerde) feiten van flip bestrijd je?
Ik wil je wel helpen: op dit blog kun je een hoop feiten vinden van instanties als CBS, SCP en het Amsterdamse O+S. Ook veel feitelijke stukken van Flip van Dyke.
Wanneer je de moeite neemt om goed te lezen, zul je zien dat veel van de 'PVV-feiten' niet kloppen.
Wanneer je niet in onderzoek gelooft, maar liever in de sprookjes van Geert, wordt het moeilijk argumenteren, maar heb het dan niet over feiten en beschuldig anderen ook niet van manipuatie als je dat niet hard kunt maken.

Sjoerd van As. - 01/03/2011 13:45

Als feiten jou toevallig niet aanstaan wilt dit niet zeggen dat ik GEEN feiten aandraag. Plaat voor je kop misschien?
Sterkte alvast voor morgen.

Frans - 01/03/2011 12:53

Wat een baggerreactie van Sjoerd. Bij gebrek aan argumenten en feiten een badinerend toontje aanslaan. 'Wat we zien in de praktijk' is per definitie gekleurd, ongeacht je politieke voorkeur. Het sterke van Flip is dat hij zich op feiten richt. Dat doe jij niet.

Sjoerd van As. - 01/03/2011 12:36

Jre kan wel met 100 gemanipuleerde feitjes en cijfers aankomen zetten, het gaat ons wat we zien in de realiteit en praktijk. Dag flipje.

Sjoerd van As. - 01/03/2011 12:35

Zijn niet allemaal moslims maar die 1% moslims in Nederland veroorzaken al (te)veel overlast in het publieke domein, laat staan als het 1,1,% wordt. Vat je hem nu?

flipvandyke - 01/03/2011 08:19

Ik woon zelf in een wijk in Amsterdam waar de meerderheid allochtoon is. Nu ben ik nooit in Mekka geweest, maar weet wel zeker dat mijn buurt er niet op lijkt.

Wat zegt het feit dat je hier in Nederland bepaalde mensen zien over de de immigratie?

En die 150.000 immigranten zijn allemaal moslims?
Leuk tellen zo.

Lees over de immigratie van 2009: http://www.flipvandyke.nl/2011/02/immigratie-en-emigratie-nemen-toe/

Sjoerd van As. - 01/03/2011 02:58

Nee hoor het valt allemaal wel mee, cijfertjes hier cijfertjes daar. Stap eens vannachter je pc in de realieit en zie met je eigen ogen hoe Nederland er tegenwoordig uit ziet op (bijvoorbeeld) de markt in Rotterdam, DenHaag, Amsterdam, Zoetermeer, Utrecht etc ...het lijkt wel alsof je in Mekka rondloopt.
Ohja een illustratie van de realiteit in cijfers:

http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking/publicaties/artikelen/archief/2011/2011-007-pb.htm

Vooor de rest: slaap lekker verder in jullie Allochtonie sprookjeswereld! Thallah! PVV op 1!