Afstand tussen Nederlanders en Turken is "potentieel gevaarlijk"

In achtergronden op 09-11-2010 | 22:26

Turken in Nederland voelen zich hier nog steeds niet thuis.
Het gevolg hiervan is dat de psychische gezondheid van Turken in Nederland slechter is dan die van autochtone inwoners en ook slechter dan die van Turken in Turkije. De mentale conditie van Turkse vrouwen is nog slechter dan die van hun mannen.

Dat concludeert onderzoeker Murat Can in zijn proefschrift Welkom thuis! De beleving van migrant zijn, waarop hij deze maand aan de Universiteit van Tilburg promoveert.

Volgens Can zijn stevige maatregelen nodig om de ongewenste en volgens hem zelfs potentieel gevaarlijke afstand tussen Nederlanders en Turken te verkleinen.

Bron: AD


Meer over integratie, onderzoek, Turken, Turkse Nederlanders, vervreemding.

Delen:

Reacties


Herman - 28/04/2012 22:26

Dag Murat, we zijn al een paar jaar bezig om vrouwen/mannen letterlijk in beweging krijgen ter voorkoming van isolement enzovoort. Dat is moeizaam er zijn successen maar de continuiteit is het probleem. Ik ben benieuwd wat jij kunt aanreiken. Ik ben Verenigingsadviseur Divgersiteit.
Gr.,

Herman

GJ_ - 10/11/2010 16:36

We zouden ook kunnen proberen goede gastheren/-vrouwen te zijn.

Antoine Berben - 10/11/2010 09:58

Ernstige conclusies lees ik hier die naar ik hoop ook waargemaakt kunnen gaan worden. Ik lees graag de hele studie van CAN eigenlijk, wellicht kunt u hier deze publiceren.

Kaweh - 10/11/2010 01:02

Merlot, je reactie getuigt van een zeer laag denkniveau en is te vergelijken met de volgende stelling: ''Als mensen depressief zijn, moeten ze gewoon opvrolijken!''.

Integreren is één ding, en degelijk onderzoek toont aan dat de integratie van ''allochtonen'' in Nederland veel beter gaat dan gedacht wordt en zelfs boven de norm ligt.

Iemands gevoel is een totaal andere kwestie. Zoiets kun je niet iemand opdringen. Het betreft Turken die wel degelijk zijn geïntegreerd maar zich gevoelsmatig niet of minder thuis voelen. Daar zijn oorzaken voor die los staan van het wel of niet kunnen functioneren in de maatschappij.
Zeggen dat 'ze zich maar gewoon thuis moeten voelen' getuigt van onwetendheid en de bereidheid te handelen vanuit de onwetendheid.

Merlot - 09/11/2010 22:47

Nou, dan doen Turken toch gewoon eens wat beter hun best om zich thuis te voelen in Nederland.
Zou ook eens tijd worden.