Wilders wantrouwen

In opinie op 22-11-2010 | 15:54

"De Nederlandse rechtsstaat wordt dagelijks verdedigd door mensen met een dubbele nationaliteit, of met een geloof dat door de gedoogpartner van onze coalitie als een politiek gevaar wordt gezien. Het zijn juist deze mensen, de stille grote meerderheid, die laten zien dat je afkomst er niet toe doet. Dat is waar Nederland voor staat. Keer op keer ontkent de PVV deze realiteit." Dat schrijft Arne Mosselman. Hieronder zijn stuk.

Ik liep afgelopen donderdag rond op de radicaliseringsconferentie van de gemeente Amsterdam. Het publiek in de zaal dekte het gehele Amsterdamse kleurenspectrum, inclusief hoofddoekjes, wapperende haren en hier en daar een djelebba. Maar ook linkse hippies, nette juristen en de nodige dosis voskuil-ambtenaren. Om de boel multicul-boel compleet te maken bleek ik mijn broodje kaas met een koosjer-eter te delen. Letterlijk schouder aan schouder tegen extremisme.

En dat is niet uniek. Ook ons leger in Afghanistan bestond uit christenen, moslims en atheisten. En uit mensen met dubbele paspoorten. Sterker nog, een van de soldaten die voor ‘ons vaderland’ sneuvelde heette Azdin Chadli. De Amsterdamse politie organiseerde ook dit jaar een politie iftar omdat zoveel moslims onze straten veiliger maken. Wilders ziet al deze agenten die vast als stiekeme coupeplegers, ik als dienders die ‘s avonds in het cafe kopstoters in de cel gooien.

De Nederlandse rechtsstaat wordt dagelijks verdedigd door mensen met een dubbele nationaliteit, of met een geloof dat door de gedoogpartner van onze coalitie als een politiek gevaar wordt gezien. Het zijn juist deze mensen, de stille grote meerderheid, die laten zien dat je afkomst er niet toe doet. Dat is waar Nederland voor staat.

Keer op keer ontkent de PVV deze realiteit. Wil zij de loyaliteit van alles wat anders is in twijfel trekken. In plaats van bondgenoten te zoeken die samen willen strijden tegen onrecht maakt zij iedereen verdacht. Nieuwste voorstel in deze bangmakerij is het pleidooi om enkel militairen met een enkel paspoort het leger in te laten. Onderliggende boodschap: 2 paspoorten zijn gevaarlijk. Ter illustratie refereerde Hernandez aan de islamitische legerpsychiater die vorig jaar kort voor zijn uitzending naar Irak op een militaire basis in Texas dertien mensen doodschoot. Een bizarre generalisatie aan de hand van een droevige gebeurtenis. Alsof door Lucassen geen PVV’er meer in een Nederlandse woonwijk mag wonen.

Door selectief voorbeelden uit te zoeken - is Tanja Nijmeijer wel loyaal aan Nederland, en hoeveel islamitische soldaten stierven er al voor Amerika? - zegt de PVV botweg dat het wantrouwen van minderheden legitiem is. Walgelijk. En Rutte? Rutte zwijgt.

Arne Mosselman smacht naar het moment dat de premier van alle Nederlanders deze onzin van Wilders niet langer pikt, Wilders met luide stem weerspreekt en openlijk zijn steun voor al die ondersteuners van onze rechtsstaat uitspreekt.
Dit stuk is eerder verschenen op het weblog van Arne en met zijn toestemming ook op Republiek Allochtonie geplaatst.

Link:

artikel over de radicaliseringsconferentie in Het Parool
Zie ook: gemeentelijke radicalisering (Jan Hoek)

Over Wilders wantrouwen: uiteindelijk kan niemand meer worden vertrouwd (Femke Halsema)


Meer over arne mosselman, azdin chadli, dubbele nationaliteit, geert wilders, pvv.

Delen: