Westermoskee lijkt definitief van de baan

In opinie op 26-05-2011 | 12:09

De Westermoskee in de Amsterdamse Baarsjes, zoals die was ontworpen door de Parijse architecten Marc en Nada Breitman, zal er waarschijnlijk nooit meer komen. Ze willen niet dat Manderen BV en de Vereniging Westermoskee/Milli Görüs nog langer gebruik maken van hun ontwerp, omdat ze broddelwerk vrezen. Ze betwijfelen ook of Van Manderen BV en de Vereniging Westermoskee de verdere uitwerking van het ontwerp wel kunnen betalen.
Dat meldt het Parool.

De architecten vertaalden de ideeën van Sinan, de beroemde moskeeënbouwer uit de vijftiende eeuw van het Ottomaanse rijk, naar de stijl van de Amsterdamse School.

Vandaag ontmoeten de partijen elkaar voor de rechter die binnen 14 dagen uitspraak zal doen. Omdat de architecten het auteursrecht over het ontwerp hebben, lijkt de kans dat hun ontwerp niet gebouwd zal worden erg groot. Lees meer in het Parool

Meer over de westermoskee op dit blog hier ; artikelen in het archief van het Allochtonenweblog vindt u via deze link


Meer over aya sofia, milli gorus, westermoskee.

Delen:

Reacties


vanhetgoor - 29/05/2011 11:29

Het is goed dat er geen moskee komt, maar de reden is verkeerd. Niet het gesjoemel had de reden tot stoppen moeten zijn, maar het feit dat een moskee een plaats is waar mensen worden voorgelogen en waar sprookjes worden verteld.