"Wegens haatmail zijn namen van medewerkers verwijderd"

In opinie op 03-03-2011 | 16:48

"Wegens persoonlijke haatmails aan de adressen van onze medewerkers en vrijwilligers staan een aantal webpagina’s sinds vandaag offline. De medewerkers van Asri ondervinden een enorme last van de aantijgingen en persoonlijke berichten. dit heeft ons doen besluiten om alle namen van medewerkers op de website te verwijderen"

Dat is te lezen op de website van jongerencentrum Asri.

Het jongerencentrum had jongeren opgeroepen te gaan stemmen en bij voorkeur niet op PVV, CDA of VVD. Hierbij werd o.a. verwezen naar de Tweede Wereldoorlog (zie plaatje)

GeenStijl zette Asri "in het zonnetje", de Amsterdamse VVD vond het niet leuk en eiste het subsidiegeld terug dat was besteed aan dit stemadvies, terwijl Asri zelf ontkende dat er een cent subsidie aan de actie was besteed.

Een leuk onderwerp voor een pittige discussie zou je denken: mag subsidiegeld worden besteed aan het voeren van oppositie? Of: is het gepast te verwijzen naar de Tweede Wereldoorlog?

Niets mis met zo'n discussie. Maar geen discussie. Zoals wel vaker, blijken de virtuele stoottroepen van rechts een kort lontje te hebben: ze versturen haatmail. Triest.

 


Meer over asri, bedreiging, domrechts, haatmail, reaguurders.

Delen:

Reacties


Andy - 09/03/2011 17:38

Nee, nee..
Het is best wel gek dat in een democratie menen er met gespreken, discussies en debatten er uit te kunnen komen met lui die op de democratische beginselen poepen.

Waarom mag bij de PVV alles weg worden genuanceerd en de andere kant..want tja, is er iets anders dan PVV menen sommige mensen en journalisten??

Ik zit met smacht te wachten op een echte confrontatie in de Tweede Kamer... ....wetende dat deze er niet komt.

Je kunt niet de PVV en de uitwassen daarvan, .....goed vinden. We hebben voor het eerst echt kansen geven aan criminelen door ze in de Tweede Kamer toe te laten treden. Criminelen die enkel maar wijzen op het mosilm fundamentalisme. Ik ben niet gek, en ken de geschiedenis ook. Men begint willekeurig aan het uitsluiten van een ras, geloof of iets anders totaal willekeurig.....om niet al te veel later het volgende vinkje op de lijst weg te werken.

Haat en angst hebben het gelukkig nog nooit gewonnen in onze wereld..al hebben we donkere tijden gekend.
De PVV stemmers die zich zo uitgesloten voelen door de ''zogenaamde islam'' moeten maar eens zelf uit hun schulp komen en stoppen met anderen de schuld te geven.

Want wat is het toch makkelijk....wijzen op de ander en zelf maar blijven blaten dat het zo slecht is gesteld met Nederland. In plaats van kansen tot toenadering opzoeken en elkaar verrijken.

Zolang de PVV vanuit deze irrationaliteit en waanbeelden meent haar gelijk te kunnen halen moeten wij maar eens stoppen met haar een podium te geven.


Makbouli - 03/03/2011 22:07

Erg onhandige poster in deze tijd. Helaas, zou ik moeten zeggen. Niet alles kan meer gezegd worden. Met de komst van partijen die vrijheid nastreven wordt diezelfde vrijheid alleen maar meer ingeperkt. Niet alleen door te trachten allerlei zaken te verbieden, maar ook door (vooral anonieme) haatmails die steeds meer gewoon wordt. Bah!