Viva Hollandia

In opinie op 16-06-2012 | 10:35

Bij Jupiter! De Romeinen nemen ons land over. Patrick van Vlissingen strijdt daar tegen: Nederland is voor de Nederlanders.

Een inzending van klas 3E van het 4e Gymnasium in Amsterdam.


Meer over 3e, 4e gymnasium, multicultureel onbehagen, pvv, romeinen, viva hollandia.

Delen:

Reacties


Marijke - 27/06/2012 16:15

Heel leuk filmpje. De vergelijking met Wilders en moslims gaat natuurlijk niet helemaal op, omdat de Romeinen wel degelijk kwamen om de boel te veroveren. En de plaatselijke bevolking was wel gediend van de mooie producten uit het Romeinse rijk, er werd druk gehandeld. verder heel leuk gedaan. Kan ook met bijvoorbeeld hugenoten uitgevoerd worden, dat waren wel vluchtelingen. En de franse taal was wel erg dominant in die tijd. Maar dan kom je er niet met een paar, trouwens prachtige, hoeslakens.

Faatje - 19/06/2012 15:32

@vanhetgoor Volgens mij snap jij er geen biet van. Met dit filmpje wordt Wilders op de hak genomen, die 2000 jaar geleden tegen de komst van de Romeinen zou zijn geweest.

vanhetgoor - 18/06/2012 13:04

Het nadeel van cynisme is dat het soms niet begrepen wordt. Een nadeel is het eigenlijk niet, het is meer 't gevaar. Als men dit filmpje ziet dan zou men kunnen stellen dat joods-christelijke beschaving (lees Grieks / Romeinse beschaving) wordt aangevallen en dat men zich zou moeten verweren. Máár, men heeft omkering gebruikt, dus niet de Grieks / Romeinse beschaving wordt door de barbaren aangevallen, maar de barbaren hollen de Romeinse beschaving uit.

En vervolgens staat dit filmpje op Republiek Allochtonië. Het is ook niet voor niets dat in sommige culturen sarcasme niet wordt gewaardeerd, ook hier wordt het dus kennelijk niet begrepen. Vier keer links af, is het zelfde als twee keer 180° draaien.