Tofik Dibi: van outsider naar serieuze uitdager

In opinie op 22-05-2012 | 08:24

'Iedereen kan zeggen wat hij wil, maar het beeld van een partij van allochtonenknuffelaars lijkt me sinds vorige week definitief van de baan." Met deze opmerking opende Tofik Dibi zijn bijdrage aan het lijsttrekkersdebat met Jolande Sap. Hij verwees naar de commotie die eind vorige week ontstond toen bleek dat de kandidatencommissie van GroenLinks hem ongeschikt achtte.

Dibi begon het het debat met een sterke speech waarin hij benadrukte dat GroenLinks wat hem betreft pal staat voor alles en iedereen met het stempel 'ongeschikt'. In het daaropvolgende debat ging het gelijk op tussen beide kandidaten.

De GroenLinks-leden hebben de komende week wat te kiezen. En de partij mag dan geen partij van allochtonenknuffelaars meer zijn, het is voorlopig wel de enige partij waar een allochtoon ook (kandidaat) lijsttrekker kan worden. Tofik Dibi is wat betreft niet de eerste, hij werd voorafgegaan door Mohammed Rabbae die in 1993 samen met Ina Brouwer lijsttrekker werd van GroenLinks.

Hieronder het debat tussen Dibi en Sap. Het debat begint pas na 34 minuten. De opname is overgenomen van joop.nl.

 

 


Meer over groenlinks, jolande sap2, tofik dibi2.

Delen:

Reacties


keesjemaduraatje - 22/05/2012 10:11

Ja, laat Tofik Dibi vooraal een voorbeeld aan Mohammed Rabbae nemen. Groenlinks kreeg in 1993 een historisch laag aantal zetels in de Tweede Kamer.