Tijdschrift voor homo's in Marokko

In opinie op 26-04-2010 | 10:50

Begin deze maand is het eerste Arabische homotijdschrift gelanceerd. Marokko heeft de primeur. Het tijdschrift wil een stem geven aan lesbiennes, homo's, biseksuelen en transseksuelen in het homofobische Marokko.

Milthy
Het tijdschrift genaamd Milthy, wat zoiets betekent als homo in het Arabisch, wil mensen met een andere seksuele geaardheid erkenning geven. Tot nu toe bestaan homo's niet volgens de autoriteiten en wordt het volledig verzwegen, aldus de makers van het tijdschrift.

Spanje
De redactie van Milthy is gevestigd in Madrid, Spanje. Ondanks dat homoseksualiteit strafbaar is - er staat een gevangenisstraf op van 3 jaar en een zware boete – zag de redactie geen bezwaar om het tijdschrift toch uit te brengen. Bijna 200 exemplaren zijn uitgegeven en 'onder de toonbank' verkocht in Rabat.

Tot nu toe heeft alleen de krant van een islamitische partij, Attajdid, opgeroepen tot een ban op het tijdschrift. Volgens hen 'verpest homoseksualiteit de toekomst van de mens en gaat het in tegen de normen en waarden van de islamitische samenleving'.

Bron: maroc.nl


Meer over emancipatie, homo, marokko.

Delen:

Reageer
Reacties


wim monasso - 24/05/2010 20:55

Ik hoop dat het blad spoedig niet langer vanuit Spanje, maar in Marokko zelf, kan worden gepubliceerd.
Het is een teken van beschaving, dat méér Marokkanen nu gaan inzien dat aantrekkingskracht voor het zelfde geslacht - heel gewoon - een variant is van de menselijike natuur; die hoeft niet de kop te worden ingedrukt.Het is een Mensenrecht.