Tegenstanders moskee hangen dood schaap op

In opinie op 17-05-2010 | 22:37

Onbekenden hebben aan de gevel van een slooppand aan de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal een dood schaap opgehangen.
Op de vacht van het dier stond met groene verf de tekst 'No Mosk', ofwel 'geen moskee'. Dat maakte de politie zaterdag bekend.

Op het terrein waar het slooppand staat is de bouw van een moskee voorzien. Volgens de politie moeten bij deze actie meerdere mensen betrokken zijn geweest, gezien de positie van het dier en zijn gewicht. 

Het schaap hing op een hoogte van vier tot vijf meter met de kop omlaag. Het dier was aan een spanband bevestigd.

Brandweerlieden hebben het dode dier naar beneden gehaald. De politie heeft zaterdagochtend een buurtonderzoek gehouden. ''Dit heeft nog geen concrete informatie over de mogelijke daders opgeleverd'', aldus de politie.

Bron: Nu.NL / Beeld: redactie Maroc.NL

Zie ook:

leuzen en vernielingen moskee Veenendaal

moskee met bloed besmeurd; aanslag geen incident meer


Meer over extremisme, moskee, schaap.

Delen:

Reacties


HaZ - 10/01/2013 20:02

Frank, dit heb je jouzelf laten vertellen. Simpel: de media zegt dit, dus dan is het zo. Al jaren leven mensen samen in harmonie in Marokko, Nederland zou een voorbeeld van hen kunnen nemen. Dat joden naar Israel zouden vluchten etc. is alleen maar onzin. Joden werken, studeren en leven met de moslims. Je zou bijna denken dat ze broeders waren. Als ik toch bezig ben, de joden die kiezen er zelf voor om naar israel te gaan. Zij worden overgehaald. Allerlei beloftes worden hun gedaan; Mooiste huizen tot best betaalde banen, alleen maar om de zionisme te versterken, zelfs zonder dat de joden er maar een greintje van doorhebben. Sterker nog, zij zullen geloven dat zij inderdaad Palestina moeten stelen omdat het simpelweg 'het beloofde land is'. Dus de jonge Marokkaanse jodinnen en joden zullen er verplicht moeten strijden, of het nou in het leger of bij de politie is, moorden moeten ze allemaal. Wat jou niet wordt verteld, is dat de meesten terug willen keren. Terug naar Mohammed Vl, omdat hij ze in bescherming neemt. Omdat ze de fijnste buren hebben.

Dus Frank, Geert en alle anderen die maar spreken zonder te weten, de mensheid brengt het zo ver. Als wij de ogen sluiten voor de realiteit dan geloof je de dingen die niet echt zijn.

H. Z.

Frank - 21/05/2010 16:39

In Marokko worden christenen opgepakt omdat ze bang zijn dat een paar moslims overgaan tot het christendom. In een aantal moslimlanden mogen niet eens christelijke kerken worden gebouwd of ze ondergaan hetzelfde lot als moskeeën hier. Allemaal fout. BOuw geen nieuwe moskeeën maar bouw bestaande gebedshuizen om. (dat zou niet voor het eerst zijn maar gebeurde honderden jaren geleden ook al)