Taqqiyah-trofee van deze week gaat naar: de PVV-fractie

In opinie op 17-11-2010 | 13:43

De eerste taqqiyah-trofee gaat naar de PVV-fractie, waarvan minimaal 4 blijken te liegen en te bedriegen. Twee van deze vier lijken ook last te hebben van losse handjes, net als 3 andere fractieleden. Een overzicht.

Van de huidige 24 Kamerleden van de PVV is bijna eenderde (zeven) in opspraak geraakt. Daarnaast stapen er drie kandidaat-Kamerleden nog voor de verkiezingen op. Het percentage Marokkaanse verdachten valt hierbij absoluut in het niet. En oko kun je je afvragen waarop de kwalificatie 'boevenbende'beter van toespassing is: op de Antillen of de PVV-fractie.

Liegen en bedriegen

Richard de Mos
presenteerde zichzelf als een schoolhoofd van een basisschool. Op de website van de PVV staat nu nog:  'Voormalig onderwijzer en schoolhoofd in de moeilijkste wijken van Den Haag'. Dat is niet waar, zo erkent ook De Mos. 'Maar als ik het ambieer, zou ik het kunnen zijn. Ik heb een tweejarige opleiding gedaan tot schoolleider in het primair onderwijs.'

Jhim van Bemmel
In juli 2010 werd PVV-Kamerlid Jhim van Bemmel beschuldigd van faillissementsfraude. Het PVV-Kamerlid zelf zei dat hij de beschuldigingen kan weerleggen en dat hij hierover in overleg is met de curatoren.

Mellony van Hemert
Trok zich vlak voor de verkiezingen terug. Zij was door de PVV gepresenteerd als 'psycholoog/gezinstherapeut, gepromoveerd op het onderwerp kindermishandeling', maar daar bleek niets van waar te zijn.
 
Arjan Brogt
Trok zich ook terug van de lijst: hij was veroordeeld tot het terugbetalen van zijn vergoeding als studentenraadslid bij de economische faculteit, waar hij nooit kwam opdagen.

Geweld

Dion Graus
Zijn vriendin heeft in 2009 aangifte tegen hem gedaan wegens mishandeling. De beschuldigingen konden strafrechtelijk niet worden bewezen.

Hero Brinkman
Maakte ruzie met een barman en kreeg ruzie met zijn aannemer in Middenbeemster, waarbij over en weer aangifte werd gedaan.

Marcial Hernandez
werd opgepakt op verdenking van openlijke geweldpleging. Hij bracht een nacht in de politiecel door, nadat hij in een café in Den Haag een kopstoot zou hebben uitgedeeld. Het Openbaar Ministerie heeft nog niet besloten of hij wordt vervolgd.

Gidi Markuszower
Stond op de kandidatenlijst, maar werd in 2008 aangehouden met een vuurwapen op zak.

Geweld en bedrog

Eric Lucassen
Wordt beschuldigd van wangedrag tegenover zijn buren en is veroordeeld wegens ontucht met ondergeschikten in zijn functie als onderofficier van het leger. Hij meldde dit niet tijdens de sollicitatieprocedure en bedroog daarmee Geert Wilders

James Sharpe
Het telecommunicatiebedrijf in Hongarije waarvan hij directeur was, is twee keer veroordeeld voor het oplichten van klanten en oneerlijke zakenpraktijken. Sharpe was in zijn tijd als topatleet betrokken bij een vechtpartij en zou  tienkamper Robert de Wit in het gezicht hebben geslagen met een spike. Voor het bedreigen van De Wit en een starter zou hij een half jaar geschorst zijn.

De lijst zal de komende tijd ongetwijfeld worden uitgebreid wanneer de PVV de lijsten bekend maakt voor de provinciale statenverkiezingen.

Met dank aan: Volkskrant

 


Meer over Arjan Brogt, Dion Graus, Eric Lucassen, Geert Wilders, Gidi Markuszower, Hero Brinkman, James Sharpe, Jhim van Bemmel, Marcial Hernandez, Mellony van Hemert, pvv, Richard de Mos, taqqiyah.

Delen:

Reacties


Bernadette de Wit - 19/11/2010 13:56

Bertus, je speelt op de man. Ik probeer een redelijk gesprek te voeren met Fatima.

Bertus - 19/11/2010 08:00

Mijn God, Bernadette de Wit die over humor begint.
Google haar naam maar eens en er komt werkelijk een tsunami van zure stukjes over je heen. Ik heb haar nooit ontmoet, maar krijg op grond van haar geschriften de indruk van een bange, zure vrouw.

Humor, begint met relativering. Relativering van jezelf en van 'heilige geschriften'. Het overgrote merendeel van de moslims beschikt net zo goed over dat vermogen als andere groepen.

Dogmatici hebben dat talent niet. Dat geldt voor dogmatische christenen, joden en moslims, maar ook voor dogmatische islambestrijders.

Ik kan me niet herinneren dat ik me ooit heb bescheurd om een streng christelijke cabaretier. Bestaan die?

En laten we alsjeblieft ook Theo van Gogh niet teveel verheerlijken. Als interviewer vond ik hem heel erg goed, als filmmaker wel aardig en als polemist schoot hij z'n doel vaak voorbij.
Behalve de introductie van de term 'geitenneuker' heeft Van Gogh weinig blijvends aan het integratiedebat bijgedragen. Vooruit, die film met Ayaan, ben even de naam vergeten, vond ik ook wel aardig.
Pim Fortuyn had een verhaal, hij benoemde niet alleen problemen, maar bood ook een analyse en oplossingen, Van Gogh was een -soms amusante - querelant.

Bernadette de Wit - 18/11/2010 13:40

@Fatima

Wat je zegt dat ben je zelf: ik wist al dat deze drogreden berhalve bij basisschoolkinderenop het schoolplein ook populair was bij moslims, maar komt er als eerste rond voor uit.

Een jij-bak is geen echt argument. Jij kan gevoelsmatig wel vinden dat het terecht is, maar dit gevoel maakt het nog niet tot geldig argument.

De geestelijken hebben liever niet dat gewone mensen met een goed hart, wat de meeste moslims natuurlijk zijn, erachter komen hoe intolerant hun heilige boeken zijn.

Door het taboe op begrijpend lezen, interpretatie en openbare discussie en het verbod op islamkritiek, hebben moslims moeite met logisch denken en zijn ze onwetend over hun eigen geloof. "De PVV" heeft jou geleerd wat taqiyya is, schrijf je (kom op, Fatima, don't kill the messenger).

Als kritiek op de 'profeet' verboden is (je mag hem zelfs niet afbeelden), komt islamitische humor ook niet echt van de grond. Ik heb nog nooit een geestige stand-up comedian van mohammedaanse komaf meegemaakt.
En islamitische cartoons zijn vaak rancuneus (bijv. Anne Frank in bed met Hitler), niet leuk dus.

Pas als moslims vrij durven te worden en breken met de gevangenis die islam heet, of er niks meer aan doen, zal dit veranderen. Dan houdt het sneue imiteren en terugkaatsen op en komt er een authentiek verhaal.

Theo van Gogh was jullie vriend, maar hij is in naam van de islam vermoord.

Faatje - 17/11/2010 15:27

Ik had nog nooit van het shiítische taqqyiah gehoord en helemaal niemand in mijn omgeving. Dankzij Wilders weet ik wat het is. De PVV heeft taqqiyah in mijn leven geintroduceerd.

De PVV liegt en bedriegt niet om een geloof te beschermen, maar om een geloof en de aanhangers daarvan aan te vallen.

Humor is ook een kwestie van smaak. En ja, het is een jij-bak, maar in dit geval wel een heel terechte.

Neemt niet weg dat ook ik Theo van Gogh mis.

Bernadette de Wit - 17/11/2010 15:16

Wat is er mis met de goed Nederlandse woorden liegen en bedriegen?

De ontmaskering van hufters binnen de PVV en het politieke gedraai van deze partij, heeft helemaal niets met taqiyya te maken.

Taqiyya is liegen en verdraaien om de islam te beschermen. De PVV beschermt geen godsdienst. Bovendien is het laakbare gedraag van die omstreden PVV'ers oom niet *in naam van* een ideologie of partijstandpunten gepleegd. Het waren gewoon menselijke fouten.

Dit i.t.t. geweld van moslims gepleegd in naam van de islam. Kortom, hier probeert iemand leuk te doen met een grappig jij-bak, maar het is niet gelukt.

Polemiek is een gave. Ik mis Theo van Gogh elke dag.