Sylvana Simons sluit zich aan bij DENK

In opinie op 18-05-2016 | 13:49

Presentatrice en schrijfster Sylvana Simons gaat zich inzetten voor DENK, de politieke beweging van Kamerleden Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu. Dat maakte DENK woensdagmiddag met een filmpje op Facebook bekend.

De rol van Simons is nog niet helemaal duidelijk maar gesteld wordt dat zij als prominent lid van DENK ‘in de politieke arena inbreng gaat leveren op het gebied van media en cultuur, emancipatie, zorg en onderwijs’. De presentatrice zegt daar zelf over:"DENK laat zien dat het onrecht dat minderheden, maar ook vrouwen, in Nederland ondervinden het verhaal is van ons allemaal. Want alleen als wij solidair zijn met elkaar, kan een samenleving op basis van wederzijdse acceptatie tot werkelijkheid worden."

DENK presenteerde het nieuws vlak voor het debat over de arrestatie van Ebru Umar, waaraan de partij niet zal deelnemen.

Meer over DENK:

Eerder werd bekend dat Farid Azarkan zich heeft aangesloten bij DENK. Partijleider Kuzu deed een oproep te stoppen met stigmatiseren en Mustafa Ayranci van de Turkse arbeidersvereniging HTIB stelde vorige week dat DENK met twee maten meet.

 

 

Meer over DENK op Republiek Allochtonië hier

 

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.

 

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!


 

 


Meer over DENK, diversiteit, politiek, sylvana simons.

Delen:

Reacties


jan jansen - 19/05/2016 21:09

Armeense genocide doet er niet toe, Denk vertegenwoordigt de Nederlanders hier in Nederland. Alleen de kijk op deze manier naar Denk. zegt al genoeg hoe de meeste Nederlanders denken.. wij en zij. men ziet geen Nederlanders, maar buitenlanders in Denk.

Job van Tilt - 19/05/2016 07:27

Oeps, de opmerking over de Armeense genocide deed haar ertoe zeggen daar 'niets van te vinden'.
Meteen door het ijs gezakt deze dame.