Statenlid PVV heeft dubbele nationaliteit

In opinie op 10-03-2011 | 08:14

Een PVV-lid dat vandaag tot lid van Provinciale Staten van Gelderland wordt benoemd, blijkt een dubbele nationaliteit te hebben. Petra Kouwenberg uit Arnhem, nummer zes op de PVV-lijst, bezit zowel de Nederlandse als de Turkse nationaliteit. Dat meldt De Gelderlander.

Haar dubbele nationaliteit was niet bij de PVV gemeld en geldt in de partij van Wilders als een grotere zonde dan frauderen, brievenbusplassen of fysiek geweld.

De Gelderse fractievoorzitter Marjolein Faber was niet in staat een inhoudelijke reactie te geven. Ook Kouwenberg was voor de Gelderlander niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Gelderlander

Gisteren werd bekend dat de Utrechtse PVV'er Henk Scherer zich ten onrechte als jurist voerdoet. Scherer is wel rechtenstudent.

Naschrift: Kouwenberg heeft inmiddels laten weten dat ze "niet wist" dat ze ook een Turkse nationaliteit had. Ze gaar stappen ondernemen om afstand te doen van haar Turkse nationaliteit.


Meer over dubbel paspoort, dubbele nationaliteit, PVV.

Delen:

Reacties


wiert - 10/03/2011 09:27

Kijken wat Geert hiervan vindt... trouwens heeft zijn vrouw dan geen dubbele natioaliteit (oeps, mochten we niet over praten he, das immers geen partijpolitiek, nietwaar Geert?)