Statenlid Naima Ajouaau draagt hoofddoek uit protest tegen PVV en CDA

In opinie door Naima Ajouaau op 31-01-2011 | 16:46

Naïma Ajouaau zit namens de PvdA in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Normaal draagt ze geen hoofddoek, maar vandaag wel. Ze reageert daarmee op het pleidooi van PVV-lijsttrekker Hero Brinkman voor een hoofddoekverbod in het provinciehuis. Ook CDA-statenlid Meino Schraal verklaarde afgelopen zaterdag voor een dergelijk hoofddoekverbod te zijn.

Met haar actie wil Ajaouaau opkomen voor de keuzevrijheid van vrouwen om wel of geen hoofddoek te dragen. Net als Brinkman en Meino Schraal, is ook Naima Ajaouaau (PvdA) op 2 maart verkiesbaar. Ze is te volgen op twitter.

Ook twee statenleden van GroenLinks en SP droegen uit protest een hoofddoek.


Meer over hero brinkman, hoofddoek, meino schraal, naima ajouaau, ps, pvda, pvv.

Delen:

Reacties


Mohamed - 07/02/2011 13:09

Beste Naima,
Met alle respect voor je hoofddoek maar of je draagt altijd een hoofddoek of niet, dit is puur voor verkiezing programma om meer stemmen halen. Hier moet je voor schamen op zo manier ben je met je gloof aan het spoten.
Zoek een ander weg en laat aub ons geloof buiten je verkiezingsprogramma.
Allah zal je vergeven als je vergevenis vraagt en zeker voor dat je dood gaat want dunya stelt niets voor. Ga aub snel naar de deur van touba en allah smeken om vergevenis want je volk kan je wel in de maling nemen maar Allah weet wat j aan het doen bent en wat jij gaat doen in de toekomst....

met vr gr

Broeder