Somalische gemeenschap probeert rust te hervinden

In opinie op 29-12-2010 | 23:07

Afgelopen weekend zijn 12 Somalische mannen gearresteerd vanwege mogelijke terreurdreiging. Dit heeft voor veel bezorgdheid en onrust gezorgd in de Nederlandse maatschappij. Zo ook binnen de Somalische gemeenschap hier in Nederland.

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op deze week, inmiddels zijn 11 mannen alweer vrijgelaten en zijn er vooralsnog geen bewijzen gevonden voor een mogelijke terroristische aanslag. De deuk die de Somalische gemeenschap hiermee heeft opgelopen en het stigma dat deze groep nu dreigt te krijgen, is voelbaar bij de gemeenschap en online duidelijk te lezen op allerlei internetfora en reacties op krantenartikelen.

Als reactie hierop organiseert de Federatie Somalische Associaties in Nederland (FSAN) morgen een open bijeenkomst waarbij zowel de Somalische gemeenschap als andere betrokkenen en geïnteresseerden van harte welkom zijn. Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid om te praten over de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden en eventuele gevolgen voor de Somalische gemeenschap in Nederland en de Nederlandse maatschappij in het geheel.

Datum bijeenkomst Donderdag 30 december 2010
Locatie Concordia Theater
Hoge Zand 42, Den Haag
Tijd 18.00 – 22.00u


Meer over fsan, radicalisering, somaliers.

Delen: