Shooting the writer

In opinie op 21-04-2012 | 09:31

27 april om 19.30 uur in De Nieuwe Liefde in Amsterdam

Bijna twintig jaar geleden werd hij op een vroege maandagmorgen voor zijn huis in zijn auto neergeschoten. Het levenloze lichaam werd achter het stuur vandaan getrokken en op straat gelegd. De schutter vluchtte weg in de buit gemaakte auto. Op de grond lag Tahar Djaout; een van de grootste schrijvers die Noord-Afrika heeft gekend. Met de dood van de schrijver, journalist en dichter werd een uiterst gewelddadige tijd ingeluid: de Algerijnse burgeroorlog van de jaren negentig. Een periode waarvan Algerije nog altijd niet is hersteld.

In een gevarieerd programma van de Slaa, Aknarij en de BerberBibliotheek zal aan de hand van Tahar Djaouts roman De Bottenzoekers worden onderzocht wat de schrijver heeft betekend voor de wereldliteratuur en Algerije, en zal worden kennisgemaakt met de persoon achter de schrijver Tahar Djaout.

Tahar Djaout is een van de schrijvers die is opgenomen in de prestigieuze BerberBibliotheek, die wordt verzorgd door uitgeverij Athenaeum Polak en Van Gennep.

Programma:

-Harm Botje (voormalig correspondent in Algerije, die bevriend was met Tahar Djaout), Manon Uphoff (schrijver) en Asis Aynan, (docent, schrijver en bedenker van de BerberBibliotheek) zullen het publiek laten kennismaken met de persoon achter de schrijver Tahar Djaout.

-Er is muziek van de Algerijnse contrabassist Ilias (bekend van het Leidseplein.

-En de Algerijnse schrijver/dichter El-Mahdi Acherchour zal het overweldigende gedicht Mon amoureuse van Djaout voordragen.

De Nieuwe Liefde
Da Costakade 102
Ticketprijs inclusief drankje 7,50, studenten 5,00


Meer over Aknarij, asis aynan, BerberBibliotheek, harm botje, manon uphoff, Slaa, tahar djaout.

Delen: