Sharia4belgium ontkent betrokkenheid bij gearresteerde terreurverdachten

In opinie op 27-11-2010 | 16:21

De Belgische groepering sharia4belgium die van Belgie een islamitische staat willen maken, ontkennen dat leden van hun groepring deze week door de belgische politie zijn gearresteerd op verdenking van het beramen van een terroristische aanslag. In een persbericht laat sharia4belgium weten dat het een "regelrechte leugen" is. "De broeders zijn geen leden van onze jama3a, maar zijn wel leden van onze ummah en dat is de grootste eer voor ons. Met die lidmaatschap genieten ze van onze liefde, steun en alliantie zonder voorwaarden of eisen.." De groepring vraagt zich verder af op welke gronden de verdachten zijn gerarresteerd.

België werd deze week opgeschrikt door de geruchtmakende aanhouding van een terreurcel die klaar zou staan voor aanslagen op Belgische doelen. Hierbij werden ook drie Amsterdammers, waaronder twee jongerenwerkers van hun bed gelicht. De meeste verdachten hebben een Marokkaanse achtergrond, twee zijn van Russische (Tsjetsjeense) komaf. Bij huiszoekingen zijn computers inbeslaggenomen die bewijsmateriaal zou bevatten. Er werden geen wapens gevonden.

EenVandaag interviewde de voorman van Sharia4Belgium. Er wordt gesproken over een internationale jihadistische terroristische groepering, die daarbij gebruik maakte van de extremistische website ANSAR AL MUJAHIDEEN.

Twee van de drie Marokkaanse terreurverdachten die dinsdag in Amsterdam werden opgepakt, de 28-jarige Samir S. en de 26-jarige Soufian B., zijn jongerenwerkers in West. Ze verrichtten activiteiten voor de buurt en waren werkzaam voor enkele stichtingen: stichting Connect en New Society. Dat meldt Het Parool vandaag.  Beiden hebben meermalen 'de krant gehaald', met onder andere een geslaagde zoekactie naar een vermist jongetje, het overmeesteren van een man met een vuurwapen en een grote schoonmaakactie in de Kolenkitbuurt. Zie hierover ook de berichtgeving op AT5.

De derde verdachte is de 25-jarige R.A. Robert Maanicus, advocaat van S.: "Er zijn geen wapens gevonden en geen plannen voor het beramen van aanslagen. Het is volslagen raadselachtig waarom mijn cliënt is aangehouden. Het is een heel beperkt dossier. Nog geen vinger dik." Op welke grond zijn cliënt is aangehouden, wil Maanicus, die S. eerder bijstond in een andere zaak, niet zeggen.

Link: het persbericht van sharia4belgium

sitestat

 


Meer over belgie, radicalisering, salafisten, sharia4belgium.

Delen:

Reacties


Antoine Berben - 27/11/2010 18:11

Het verbaast me dat een terreurclub in dit forum een plek vindt om meningen en leugens te verspreiden!