#SAMEN1 tegen verdeeldheid

In opinie op 03-05-2016 | 18:12

Afgelopen zondag is in Amsterdam de beweging #Samen1 gelanceerd. ‘Samen1’ werd bedacht door acteur en Joop-opiniemaker Nasrdin Dchar omdat hij zich stoort aan de manier waarop we met elkaar omgaan in Nederland.

Tegenover joop.nl laat Nasrdin weten dat hij hoopt met Samen1 de komende tijd zoveel mogelijk mensen en organisaties bij elkaar te brengen om krachten te bundelen en een sterk tegengeluid tegen de verharde discussie op straat en in de media te vormen.

#Samen1 schrijft in een manifest op haar website onder ander andere:


"Wij geloven dat we in een land leven waarbij vrijheid hoog in het vaandel staat. Waarbij je mag zijn wie je bent, geloven wat je wilt en zeggen wat je denkt. Maar ook een land waar je rekening houdt met elkaar, waar niemand wordt buitengesloten en waar we er samen uitkomen.

Als we de handen nou eens in een slaan? Als we beginnen met de verschillen die er zijn te zien als een kracht. Als we mét elkaar praten, in plaats van over elkaar. Als we inzien dat Nederland allang divers is en alleen nog maar meer divers zal worden. Als we dit vieren en erkennen dat we het samen moeten doen in dit land.

Dan zullen wij, ondanks de verschillen, 1 Nederland vormen.

Wie zijn Wij?

Wij zijn #Samen1'

Op 25 September 2016 wil #SAMEN1 jong en oud, wit, zwart en alle schakeringen daar tussen, gelovig en ongelovig - 100.000 in totaal - mobiliseren om te laten zien waar we #SAMEN1 voor staat. Met deze loop willen de initiatiefnemers een beweging creeren, een van positiviteit, inclusiviteit, respect en vooral liefde. Dit kunnen we niet alleen.

Loop je mee? Meer informatie hier

Afgelopen zondag hield dichter Derek Otte bij de presentatie van #Samen1 onderstaand verhaal:

 


Vanavond is Nasrdin Dchar te gast bij Pauw.

Meer over #Samen1 op hun site of de facebookpagina.


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.

 

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!


 

 


Meer over #samen1, nasrdin dchar.

Delen: