Radicale Hizb ut Tahrir roept moslims op niet deel te nemen aan de verkiezingen

In opinie op 02-06-2010 | 11:12

De radicale islamitische organisatie Hizb ut Tahrir heeft deze week een website gelanceerd waarop moslims worden opgeroepen de verkiezingen van volgende week te boycotten. Moslims worden ook via mail en filmpjes op Youtube gevraagd niet hun stem uit te brengen. De politieke partijen zullen volgens de beweging immers nooit de belangen van de moslims behartigen. "Bovendien worden de stemmen van de moslims gebruikt om oorlogen in de moslimlanden te rechtvaardigen en de islam aan te vallen onder een dekmantel van de zogeheten integratie."

Op de website http://www.hizb-ut-tahrir.nl/verkiezingen2010/  staan verschillende artikelen en video's.

Met de campagne wil Hizb ut Tahrir Nederland de boodschap over brengen dat moslims "zelf sterk genoeg zijn en deze misleidende democratische verkiezingen niet nodig hebben. De moslims moeten hun stem gebruiken om deze verkiezingen te boycotten om hiermee te laten zien dat zij niet voor de tweede keer in dezelfde val trappen en enkel en alleen toevlucht tot hun islam zullen nemen om hun problemen op te lossen."

Moskeeorganisaties roepen op wel deel te nemen.
Andere islamitische organisaties roepen op wel deel te nemen aan de verkiezingen. Zo roept de Raad van Marokkaanse Moskeeën Noord-Holland (RVM) de bezoekers van de aangesloten moskeeën op juist wél gebruik te maken van hun democratische rechten en hun stem uit te brengen op een partij en persoon naar hun eigen vrije keuze.

De bij de RVM aangesloten moskeeën zullen tijdens de vrijdagspreek van 4 juni moslims opnieuw oproepen om op 9 juni 2010 te gaan stemmen en vragen alle andere moskeeën en islamitische organisaties in Nederland dit voorbeeld te volgen.

Hizb ut Tahrir  (HuT) is in Nederland een zeer kleine, maar goed georganiseerde islamitische stroming. Ze vormen een onderdeel van een internationale, soennitische organisatie die vertegenwoordigd is in meer dan 40 landen en die streeft naar één islamitische staat of kalifaat. HuT heeft een zeer politiek profiel en richt zich vooral tegen de Verenigde Staten, Israel en het kapitalisme. HuT wil  moslims verenigen om assimilatie te voorkomen. Het hoofdkwartier van de beweging is in Londen gevestigd. In Duitsland is de organisatie verboden vanwege de antisemitische uitdragingen. In Nederland is de organisatie niet verboden, maar wordt  door de AIVD wel radicaal islamitisch genoemd. „De ideologie kenmerkt zich door een virulent antizionisme, een intense afkeer van seculiere regeringen en westerse filosofieen en ideologieën, het volledig mijden van andersdenkenden en het voorschrijven van een confronterende en sterk polariserende boodschap”, aldus de veiligheidsdienst in het rapport Radicale Dawa in verandering.

Hieronder een filmpje dat ook in het Engels en het Arabisch is verspreid. Zie ook de website van de Nederlandse Hizb ut Tahrir: www.expliciet.nl

Republiek Allochtonie zal de komende weken veel aandacht besteden aan de verkiezingen. Deze berichten treft u in de categorie politiek of met de tag #tk2010. Portretten van kandidaten vindt u via de tag kandidaat

Meer berichten over extremisme vindt u hier en in het archief van het Allochtonenweblog hier


Meer over #tk2010, extremisme, hizb ut tahrir, islam, radicalisering, verkiezingen.

Delen:

Reacties


azouz - 09/06/2010 11:44

Het filmpje zegt al meer dan genoeg hoe scheinheilig de nederlandse politici is. Politici vertegenwoordigen van alles, maar zeker niet in de eerste plaats het volk. Ze vertegenwoordigen belangen. Politiek gaat over geld en de verdeling ervan.

De grootste financiële belangen liggen bij het bedrijfsleven. Hoe groter een corporatie of multinational, hoe groter het belang.

En, niet te vergeten: politici vertegenwoordigen hun eigen belangen. Hun eigen positie. En die positie wordt het best gewaarborgd als hun beslissingen in het straatje passen van het machtige bedrijfsleven.

Men is dan ook bereidt het bedrijfsleven te bevoordelen ten koste van u. Wat dacht u van alle miljarden die aan de banken gegeven zijn? Miljarden van uw belastinggeld. Miljarden waarvan diezelfde banken nu de torenhoge bonussen betalen. Al die miljarden die nu moeten worden ‘bezuinigd’, ten koste van u, de belastingbetaler.

Bovendien is bij deze beslissing het door u gekozen parlement (de ‘volksvertegenwoordiging’) niet eens geraadpleegd. Net zoals met de beslissingen over het ‘redden’ van de euro.

De ‘redding’ van een bank kostte 30 miljard euro (toevallig…. het bedrag dat nu bezuinigd moet worden). Dat is 2000 euro per persoon. Voor uw gezin met twee kinderen betekent dat 8000 euro. Als u meer dan modaal verdient, is het bedrag hoger. Wanneer hebt u 8000 euro van een bank gekregen toen u krap zat omdat u ‘fouten’ gemaakt had? Wie kwam u toen ‘redden’?

Minister Bos beloofde dat deze bank later weer verkocht (geprivatiseerd) zal worden. Net zoals de overheid de NS en de Nutsbedrijven verkocht (privatiseerde). Bedrijven die u betaald had met uw belastinggeld en dus van ons allemaal waren. Werd de opbrengst van die verkopen op uw rekening teruggestort?

Wiens belang behartigt de regering dus?

Het zijn niet uw belangen die de politiek vertegenwoordigt, maar die van machtige bedrijven en banken. En van zichzelf.

Jan Mahmood Beerenhout - 07/06/2010 11:46

Wat een dom advies: het zijn juist de politici en de politieke partijen die de belangen van de moslims, als absolute (religieuze) minderheid in Nederland beschermen, door nl. de Grondwet te handhaven. De Nederlandse Grondwet met z'n grondwettelijke vrijheid van godsdienst ga-
randeert de moslimminderheid (dzjimmie) absolute godsdienstvrijheid. In geen enkel Islamitisch land krijgen religieuze minderheden dezelfde rechtsbescherming! Nederlands is in dit opzicht een zeer Islamitisch land om trost op te zijn. Stem !

Said - 06/06/2010 13:00

Geert, je verwoordt het uitstekend. Nederlandse moslims moeten inderdaad op 9 juni gaan stemmen in hun eigen land. Die bende ut Tahrir is idioot bezig

Geert - 02/06/2010 20:07

Jullie hoeven niet te stemmen, als jullie wel willen stemmen mag je dat ook in je eigen land doen!!!!!