PVV opent meldpunt voor overlast MOE-landers

In opinie op 08-02-2012 | 15:38

De Partij voor de Vrijheid heeft vandaag een website gelanceerd die als meldpunt fungeert voor burgers die overlast ondervinden van Midden- en Oost-Europeanen (MOE-landers). Iedereen met klachten over deze groep migranten kan deze kwijt op de website www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl.

Tekst: Floris Meijer 

'Heeft u overlast van MOE-landers? Of bent u uw baan kwijtgeraakt aan een Pool, Bulgaar, Roemeen of andere Midden- of Oost Europeaan? Wij willen het graag horen', aldus de PVV-website. De partij van Geert Wilders was van meet af aan tegen de toetreding van landen als Bulgarije en Roemenië tot de Europese Unie en de openstelling van de arbeidsmarkt voor MOE-landers.

De ‘massale arbeidsimmigratie’ leidt volgens de partij tot veel problemen. Het meldpunt zou een beeld moeten geven van de omvang van de overlast en de verdringing. “Want dan pas kun je daadwerkelijk naar goede oplossingen zoeken om deze knelpunten op te lossen”, zegt PVV-Kamerlid Ino van den Besselaar.

De PVV heeft ook alvast een aantal 'veelvoorkomende klachten' geïnventariseerd. Op de website van het meldpunt kan een keuze worden gemaakt uit parkeeroverlast, geluidsoverlast, dronkenschap of verloedering. Ook kan de bezoeker aangeven of de klacht betrekking heeft op baanverlies. De resultaten van de website zullen worden aangeboden aan minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp (VVD).

Minister Kamp reageert gelaten op het initiatief. Hij stelt dat het meldpunt een zaak is van de PVV. 'De fractie mag dat beslissen, ook als de Poolse ambassadeur daar niet blij mee is', aldus de minister. GroenLinks spreekt van 'stemmingmakerij, terwijl het CDA 'verrast' zegt te zijn. 

Eerder opende de PVV al een meldpunt voor overlast van de kilometerheffing en straatterreur.

Neem hier een kijkje op de website.

UPDATE (16.00 uur): De Poolse ambassadeur reageert en stelt kwaad te zijn over het initiatief. De ambassade noemt de site discriminerend, omdat alleen kan worden geklaagd over mensen uit MOE-landen. Ook zou de website geen realistisch beeld geven, aangezien goede ervaringen met deze migranten niet op de site verschijnen. 

Update (14-2-2012): Inmiddels zijn er verschillende parodieën op het PVV-initiatief gemaakt. Zie bijvoorbeeld Meldpunt PVVMeldpunt Limburgers of Meldpunt Waardevolle Gezelligheid.  

Lees ook: 
- Minister Kamp (VVD) wil werkloze MOE-landers uitzetten
MOE-landers: de Marokkanen van de jaren '10
 


Meer over meldpunt, migranten, MOE-landers, moelanders, PVV.

Delen:

Reacties


Roel - 06/10/2015 13:35

Ik zeg: Weg met de PVV.
Heeft nu werkelijk niemand eens goed opgelet bij geschiedenis? Wat deze (nep) blonde heer doet is niets meer en niets minder dan wat heer Adolf H. in de vorige eeuw uitstukte!
Alleen is deze heer W. net iets slimmer zodat hij steeds net niet opgepakt kan worden voor discriminatie en aanzetten tot haat.
Iets wat hij WEL doet.
Ik wordt er kotsmisselijk van.
En dan de argumenten van ' onze belastingcenten'... Niet om het een of ander maar deze haat-profeet leeft van MIJN belastinggeld. Zijn haat preken worden betaald door MIJN belastingeld. De beveiliging van deze man wordt betaald door MIJN belastinggeld.

Dus ik zeg: ROT OP!

car - 29/09/2014 18:26

in utrecht lopen veel vrouwen in boerka, het worden er steeds meer. was/is dit niet verboden, maar de politie loopt gewoon door.
zeker in deze tijd is dit onacceptabel. nederland levert steeds meer in zie zwarte piet enz. ik snap nog steeds niet waarom je hier woont terwijl je je niet wilt aanpassen. dan kan je beter in je eigen land of gaan wonen waar die gebruiken blijkbaar gewoon zijn.

Hans - 25/12/2012 10:06

Iedereen kan er mee te maken krijgen. Nu komt het toevallig op mijn pad.

Al enkele jaren zitten er Polen naast mij. De woning eigenaar verhuurd zijn kamers, maar woont zelf ergens anders.

De eerste keer in 2010 hebben we al 112 moeten bellen omdat er bijna iemand werd gewurgd. Regelmatig enorm geluids overlast, ze schreeuwen en zijn dronken. Werken is voor mij de vraag, ik zie geen enkel aanwijzing.

Nu hebben we weer het weekend dat we hoopte op een rustige kerstnacht, maar nee. Een kabaal van je welste een groot aantal waren ZO dronken!

Nu zijn we 4 jaar verder en nog steeds overlast. Hoe lang houden wij dit nog vol! Kan ik er niet meer tegen en mijn werk niet meer uitvoeren! Een ding weet ik zeker geen werk hier in Nederland dan OP Zouten!

Hans

yvonne sessink - 15/02/2012 20:08

Hoi ik zou graag willen dat alle buitenlanders die hier werken (zeker de Polen)weer vertrekken naar hun eigen land ze nemen ons werk in onze huizen en onze uitkeringen .Hoe gek moet het hier nog worden .Ik heb een half jaar moeten wachten om te kunnen werken via een uitzend bureau maar al die Polen konden er wel gelijk terecht.Mijn man is een kleine zelfstandige ook hij heeft er last van voor hem is er geen werk maar wel voor de polen .Endan nog wat al die polen hier verdienen dan zijn ze in polen rijk mee daar zijn hun maandelijkse lasten heel veel lager dus lekker in nederland geld verdienen of een uitkering halen daarna terug inpolen huisje kopen en een leuk levnou die kansen krijgen wij als nederlander ook niet .maar zo denk ik over alle buiterlanders die hier overal van mogen profiteren met vriedelijke groet yvonne

Ysbrand de jong - 14/02/2012 22:52


Updates
Vrienden

Ysbrand
Nedrland is vol en vol is vol. Ook nog werkende vluchtelingen zoals sommigen ze noemen dit zijn verdomme geen vluchtelingen. Wij hebben net miljarden staatssteun geleend wat wij waarschijnlijk nooit terug zien. IK BLIJF BIJ MIJN STANDPUNT VAN DEZE WEEK. De mensen waar wij het nu over hebben. Deze hebben niet echt onze hulp nodig.Dit gaat om financieel gewin ten koste van werkend Nederland,want direct zal ik zeggen dat dit de laatste dag is door de week dat ik in deze discussie voorkom. Wan als ik morgen uit mijn werk kom,dan wil ik niet weer dezelfde mensen zien afgeven tussen elf en drie.Dan denk ik wat doen jullie tussen 9 en 5,niet werken .Maar wel afgeven op mensen die wel werken en dat stoort ook.EN ik bedoel niet de moeder met kind(eren) die een uitkering krijgt.Maar de mensen die dit of dat niet willen doen maar wel kunnen.Want die zijn er genoeg en dan erger ik mij daar meer aan,dan waar de discussie over gaat. Nederland had nooit in de europese unie moeten gaan roep ik al vanaf 2000. Nu is het te laat en kost het miljarden om eruit te komen. NEDERLANDERS WAREN OP DE EURO TEGEN. EN ER WERD NIET GELUISTERD. NU DENKEN HEEL VEEL HET VAN DE POLEN>HONGAREN>JOGOSLAVEN(die hier voor de criminaliteit komen.Om over het probleem met Griekenland maar even te zwijgen als die valt mensen trekt het ons mee. En ik wil ook graag pensioen,of nog wat terug zien van ons spaargeld. Als er 2 landen vallen valt Europa mee.Weg spaargeld/pensioen aow.Alles waar wij werkend Nederland recht op hebben. En dit komt niet door de polen/hongaren alleen,daar moeten ze een stop op gooien vind ik. Nederland is VOL. EN VOL IS VOL. De rijke direkteuren die dit veroorzaken en grote bazen. Die trekken de Polen en rest van Oostblok hierheen. Die betalen deze mensen onder en hebben er dus financieel gewin bij Net als met criminaliteit. De onderlaag pakken ze aan en word over gesproken en de toplaag word ongemoeid gelaten. Over criminaliteit gesproken. Bewezen 67 tot 68 % van de gevangenen in Nederland is van buitenlandse komaf of is buitenlander en SCHRIIK NIET : VAN DEZE 70% HEEFT 30 % GEEN PASPOORT iD OF ZELFS PAPIEREN VOR NEDERLAND. Laten wij het daarover hebben politiek. Deze worden Bewaakt-Gevoed en Warm gehouden van het geld waar u hard voor werkt belasting.' Wij zzpers moeten 7 euro zakken om met deze groep te concureren en dat is geen cincurentie.Wij leven hier en hier betaal je 117 ziekenfonds en 250 euro eigen bijdrage 27 euro tand plus o ja net gecombineerde belasting gehad a 400 euro hypotheek en niet vergeten hef en de afrekening gas in Februarie. Nog mensen die deze concurentie eerlijk vinden Google maar wat polen in februari kwijt zijn aan verplichtingen. Dan piep je wel anders. Die kennen alleen loonbelasting.Gecombineerde belasting. WAT DAT DAN IS vragen de polen-hongaren etc op de bouw put. Ha HA. En zo blijf ik erover denken. EEN europa had nooit gemoeten.
16:05
,Respect
,Krabbel Ysbrand

8 Hyvers respecteren dit
Toon alle 9 reacties

HORSE-54
Ysbrand. de hoge heren van Nederland.en uitzendbedrijven..huisjes melkers ondernemers hebben goed aan hun verdient nu ze zelf uitzendbureaus.hebben staan ze in de weg .ze hebben ze hier zelf heen gehaald als goed koope werknemers die hart wilden werken voor een klein loon.wie staat wie te bedonderen,
vandaag, 21:06
, Respect

Ysbrand
Dat staat precies in mijn stuk,de fout ligt ook bij de onder betalers,maar er is geen wet voor deze zogenaamde concurentie. De politiek moet ook daar ingrijpen. Bij de bovenlaag. En Wilders moet niet de werknemers aanpakken,ook zeker de werkgevers. Dat kan niet zonder een wet. Cao,maar dat is niet genoeg.
vandaag, 21:17
, Respect

Ysbrand
Nu is Geert Al een Dikke Homo,dat soort reactie,s kreeg ik vorige week ook. Een K lijer,wat je iemand nooit toe wenst,Dat werd hem gister gewenst,kijk gister. Al is hij Homo wat dan nog.Dat zijn mensen,homo,s mogen toch een mening hebben,van mij in de politiek zitten, De PoT VerwijT de KeteL DaT die ZwarT ZieT.. Hoezo discremineren. En mensen zulke ziekte,s wensen,gaat veel verder dan een meldpunt over Oostblok.
vandaag, 21:46
, Respect

Reageer…

jacques de muynck - 10/02/2012 20:27

Als belg toch proficiat met de PVV en haar standpunten! Als int. vrachtwagenchauffeur ben ik voorlopig mijn job-27 dienstjaren-nog niet kwijt aan oostblokkers. Maar hoelang houd ons bedrijf dit nog vol??? mvg

Daniel - 09/02/2012 10:16

Intussen is ook, ter reactie op de website van Wilders, een website opgericht waar men zich kan uitlaten over overlast bezorgd door de PVV: http://www.fuckwilders.nl/