PVV: allochtone vogelvoeders keihard aanpakken

In opinie door Floris Meijer op 10-03-2011 | 08:40

Treurig en hilarisch tegelijk. Dat vat het nieuwste voorstel van de PVV wel ongeveer samen. In de Haagse wijk Morgenstond is de laatste tijd sprake van overlast van meeuwen. Volgens de partij van Wilders zou dit probleem voornamelijk worden veroorzaakt door ‘broodgooiers’ van allochtone afkomst. Hier moet keihard tegen worden opgetreden, aldus de Haagse PVV.

Tekst: Floris Meijer

‘De PVV heeft met afschuw gereageerd op het bericht dat bewoners uit Morgenstond overlast van meeuwen veroorzaken’, staat er op de PVV-website te lezen. ‘De gemeente moet nu eens keihard gaan optreden’. Flinke geldboetes zouden volgens de PVV een goede maatregel zijn om deze overlastgevers aan te pakken.

De partij wijst naar het project de Groene Moskee, een ‘twee ton kostende kansloze actie’. Met dit project werd beoogd allochtonen met een islamitische achtergrond bewust te maken van het nut van milieubescherming. Volgens de PVV wordt met dit soort projecten steeds meer rekening gehouden met mensen die leven volgens de Islam. 'Steeds weer moeten autochtone Hagenezen lijden onder de regels die de islam oplegt. Zij zitten met de ongewenste overlast van meeuwen en ander ongedierte.'

De redactie van de PVV-website gooit er als uitsmijter nog een woordgrapje tegenaan: ‘Pas als iedereen zich houdt aan de regels van de stad, zal de broodnodige integratie verder bevorderd worden’.

Op internet werd echter ook al gewezen op het feit dat ironisch genoeg het logo van de Partij voor de Vrijheid een meeuw is. Dat logo wordt nu ook steeds vaker besmeurd vanwege dit soort voorstellen.

Lees het voorstel op de website van de PVV Den Haag.

Lees hier meer over het project De Groene Moskee.


Meer over allochtonen, Floris Meijer, PVV.

Delen: