Pro-moslimstandpunt kost kandidaat-PVV’er de kop

In opinie door Floris Meijer op 16-01-2011 | 22:52

Even leek het erop dat er een gematigd islamstandpunt te horen was bij de PVV. Carlo de Bruin, tot vorige week de nummer twee op de lijst van PVV-kandidaten voor de Statenverkiezingen voor Noord-Holland, is mede-eigenaar van recruteringsbureau Acqui Recruitment. De Bruin probeert hiermee ondermeer islamitische vrouwen te werven voor een baan in de gezondheidszorg. Deze werkwijze van ‘anti-anti-islamisering’ bleek echter niet te verkroppen voor Wilders en de zijnen, waardoor De Bruin het veld moest ruimen.

Tekst: Floris Meijer

'Aan de slag in de zorg' heet het programma dat De bruin met zijn bureau ontwikkelde. Cijfers wijzen uit dat er onder allochtone vrouwen sprake is van een uitzonderlijk hoog werkloosheidspercentage. Van de 450.000 moslima's werkt slechts 28 procent. Anderzijds bestaat er alleen al in Amsterdam in verzorgende beroepen een tekort van zo'n duizend krachten. 'Als we honderdduizend moslima's kunnen klaarstomen voor een baan als verzorgende, zijn de problemen in de verzorgingshuizen grotendeels opgelost', aldus De bruin zaterdag in Het Parool.

Het pragmatisme van De Bruin om tegelijkertijd de werkloosheid onder allochtonen en het personeeltekort in de zorg aan te pakken, bleek te progressief voor de partij van Wilders. 'Geert zat ermee. Hij zei: 'ik vind het een lumineus idee, maar hoe vertel ik het mijn achterban?' 

Er gaan verschillende berichten over de werkelijke reden voor het opstappen van De Bruin als kandidaatslid. Hero Brinkman, de nummer 1 op de PVV-lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van Noord-Holland en Kamerlid voor de PVV, liet weten dat De Bruin ervoor koos om op te stappen omdat hij geen Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) kon overhandigen. De Bruin zou de afgelopen jaren tweemaal voor rijden onder invloed zijn veroordeeld. Dat was volgens De Bruin echter niet de reden. Gister meldde De Bruin zelf in een interview in het Parool dat hij zich heeft teruggetrokken omdat zijn activiteiten voor Acqui Recruitment voor Wilders niet te rijmen bleken met de politieke lijn van de PVV. Opmerkelijk als je bedenkt dat de PVV ouderenzorg als een van de speerpunten in haar politieke programma heeft gemaakt.

Vrijdag werd ook bekend dat de PVV in Flevoland Martijn Hurks uit Dronten van de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen heeft gehaald. Wat de precieze aanleiding voor het vertrek van dit kandidaatslid was, wilde de lijsttrekker van de PVV in Flevoland echter niet zeggen.

UPDATE (19-01-2011): Elsevier meldt dat De Bruin ook heeft aangegeven dat Mabel van Oranje Wisse-Smit, de vrouw van prins Friso, een van de initatiefnemers en voorzitter is geweest van 'Aan de slag in de zorg', iets dat de prinses zelf overigens ten stelligste ontkent. Ook zou imam Yassin al Forkani in het comité van aanbeveling zitten. Volgens onderzoeksjournalist Carel Brendel is deze imam betrokken bij de Nederlandse tak van de Moslimbroederschap.

Lees verder op de website van Skipr (communicatieplatform in de zorg) en het Noord-Hollands Dagblad en Elsevier.


Zie hier een interview dat De Bruin had met de regionale zender RTV Noord-Holland.

Zie hier een fragment van het optreden van De Bruin bij Pauw en Witteman (17 januari 2011).


Meer over Carlo de Bruin, Floris Meijer, gezondheidszorg, PVV.

Delen:

Reacties


Jan - 19/01/2011 07:12

Hebben we hiermee de achilleshiel van de PVV ontdekt?
Wilders kan massale moslimdeelname in de zorg (of welke sector ook) uiteraard niet gebruiken in zijn kruistocht tegen "de" islam. Stel je voor: moslims en moslima's blijken gewoon gewone mensen!
De PVV heeft zich als onbetrouwbaar en onwaarachtig ontmaskerd.

Bernadette de Wit - 19/01/2011 00:10

Carlo de Bruin is óf een mol óf mesjogge.
Ga maar na.
Stel je bent vrouw en directeur van een abortuskliniek, dan ga je toch ook niet vragen of je op de kandidatenlijst van de SGP mag?

De opmerking dat "het pragmatisme" van de Bruin te "progressief" was voor de PVV, is echt onzin. Is pamperen opeens progressief?
CdB doet net alsof al dat dode gewicht van die niet-actieve immigranten een autonoom natuurverschijnsel is. Dat is het niet, het is het gevolg van decennialang verkeerd immigratiebeleid.

De PVV moet dat ongedaan maken.
Iedere immigrant, man of vrouw, moslima of atheist, hoofddoek of vrije haren, die niet in staat is op eigen kracht de weg naar het uitzendbureau te vinden, hoort in NL niet thuis. Die kan beter remigreren want het is mislukt.

Tot slot: zou CdB zijn eigen moeder door een zwarte tent willen laten verzorgen?

jomo - 17/01/2011 09:29

Allochtonen vrouwen in de ouderenzorg? Positieve discriminatie. Zeker verzorgen met burka's en hoofddoeken om. Spreken ze de Nederlandse taal wel? Slecht plan hoor!
Dag Carlo succes met je apartheids bureautje. Je bent dar niet the Boss maar de BoB voor. ahha