Politietop maakt excuses aan jongen die geen aangifte van discriminatie mocht doen

In opinie op 02-05-2015 | 10:33

De politie van Zwijndrecht heeft bij monde van een woordvoerder namens de politietop excuses aangeboden aan de 26-jarige Yassine M. Zij erkennen dat er veel mis is gegaan bij de behandeling van de jongen die aangifte wilde doen van discriminatie.

Dat meldt marokko.nl dat eerder al aandacht had gevraagd voor de discriminatie van Yassine.

Hij solliciteerde bij logistiekbedrijf 'S5' voor de functie waterklerk, maar kreeg een afwijzing. Toen Yassine solliciteerde onder de naam Stefan Huijzer met vrijwel een identieke motivatie,  CV en een jaar minder ervaring, kreeg hij binnen enkele uren alsnog een uitnodiging voor een sollicitatie. 

Toen Yassin vervolgens bij het politiebureau van Zwijndrecht aangifte wilde doen werd hij zonder pardon weggestuurd. Hij zou dingen uitlokken en daarom wilde de agente geen aangifte opnemen. Dat is echter niet aan haar om te bepalen, erkenden haar chefs, die onder meer door Ahmed Marcouch en Joop.nl werden gebeld. 

Toen Yassine vrijdagmiddag op uitnodiging van de politietop een nieuwe poging waagde, trof hij weer een onvriendelijke medewerkster aan de balie, die niet op de hoogte was van de uitnodiging en zei dat Yassine maar een afspraak moest maken. Uiteindelijk werd hij door een woordvoerder van de politie gebeld die excuses maakte. 
Daarmee is volgens marokko.nl voor Yassine de kous af. 

Ahmed Marcouch, Lodewijk Asscher en de Rotterdamse moslimpartij NIDA steunden Yassine publiekelijk. Marcouch heeft kamervragen gesteld naar aanleiding van de affaire.

 

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 

 


Meer over arbeidsmarkt, discriminatie, lodewijk asscher, marcouch, marokko.nl, nida, yassine.

Delen: