Petitie voor Ihsan Gürz. 'Dood in politiecel: Nu de feiten op tafel!'

In opinie door Ewoud Butter op 13-12-2011 | 21:55

Ihsan Gürz is in juli in een politiecel overleden. Nog steeds is onduidelijk waaraan. Volgens ooggetuigen zou er veel politiegeweld tegen hem zijn gebruikt. Het Openbaar Ministerie heeft tot nu toe niet alle informatie vrij willen geven. In een petitie eisen nabestaanden en sympathisanten nu dat de feiten boven tafel komen, waaronder het sectierapport.

De hoofdofficier van justitie in Haarlem verklaarde eerder  dat Gürz ‘een forse hoeveelheid’ cocaïne zou hebben gebruikt, maar bij zijn tweede autopsie werden geen sporen van drugs gevonden.

Ook bleek bij die tweede autopsie, die in opdracht van het Openbaar Ministerie in de Turkse stad Trabzon werd verricht, dat zijn hart is verdwenen, waardoor de pathologen in Turkije geen officiële doodsoorzaak konden vaststellen.

Volgens ooggetuigen zou de politie erg hard tegen Ihsan hebben opgetreden en zijn keel hebben dicht geknepen.

In de petitie wordt gesteld dat het Openbaar Mnisterie nog steeds de feiten onder tafel houdt over de doodsoorzaak van Ihsan Gürz. Een sectierapport ontbreek en ook is niet bekend of er medisch hulp geboden is.

De ondertekenaars van de petitie eisen het volgende:

1) Openbaar nu de feiten: resultaten van onderzoek, sectierapport;
2) Trek en openbaar uw conclusies;
3) Geef duidelijkheid aan de nabestaanden.

U kunt de petitie hier tekenen.

Meer informatie op deze facebookpagina.


Meer over ihsan gürz, mensenrechten, politie.

Delen:

Reacties


Aygul - 07/01/2012 11:54

familie zijn er altijd aydogan

GÖNÜL - 06/01/2012 18:38

ihsan için el ele

Örsen yilmaz - 02/01/2012 16:28

Gerechtigkeit für ihsan gürz

Fouad B - 17/12/2011 02:53

Ik heb me er een klein beetje in verdiept en ergens voelt het alsof het mij en/ of ons ook kan overkomen maar dan zonder drugs maar met emotie (blijvend onrechtsgevoel uit het verleden mbt het just. apparaat) en heb de foto's gezien en denk er regelmatig aan, vreselijk! Het lijkt me aannemelijk dat je aan 2 a 3 agenten en handboeien genoeg hebt (busje peperspray in de auto kan ook verlichting brengen; beter dan een stroomstootwapen en alle gevolgen die daaruit voortkomen.). vervolgens heb je tijd en ruimte (lees cel) als afkoelingsmiddel (los vd wettelijke mogelijkheden ehumm. Ik ken het postuur van het slachtoffer niet maar ik weet uit ervaring dat je met bovenstaande benodigheden een eind komt. Mochten er toch goddelijke-gaotische situaties vrijkomen op het bureau laat dan de camera (met kwalitatief goed interpreteerbaar beeldmateriaal, juist op just. grondgebied) meelopen om misverstanden te verkomen en wijs de agenten regelmatig hierop, maw, veranker dit (net als "consumer" dignity) bij de "ordehandhavers" want ook al hangen er camera's, bedrijfsblindheid treedt snel toe als men zich conformeerd aan een groep (en dan is er vaak geen plaats voor een rolmodel) Godverdomme, we zijn toch in nederland en ik snap dat tijden veranderen en hervormen maar er zijn toch grenzen, ook aan de andere kant vd lijn!!! Je kunt het toch niet maken om bijvoorbeeld een zwakke plek te implementeren en er vervolgens op te gaan slaan met alle gevolgen; dit soort dingen beangstigen mij serieus en als je dan leest dat het hart ontbreekt voor second opinion, dat is net zoiets als bovenstaande mbt wetgeving, lijk mij een kwalijke zaak en dit soort dingen schept spanningen in de society en maatschappij. Ook rijst mij de vraag dat het slachtoffer behoorlijk wat drugs op had, wat is behoorlijk wat? 2,3,4 gram?? zoiets lijkt me enigzins meetbaar. Waarom hebben ze niet gelijk (lees turkse authoriteiten die direct op de hoogte gebracht dienen te worden van een mogelijke aparte dood) een turkse patholoog ingevlogen om de waarheid boven water te krijgen? Lijkt me in het kader van de zgn EU beter voor de cohesie, links- en rechtsom. Verleden laten zien dat agenten er vaak toch een dubbelleven danwel een "bij-belang" op nahouden (praat uit ervaring) en ook met de verkeerde been uit bed kunnen stappen en/of zelf "huishoudelijke" problemen hebben (lees Milly Boelens en het lopende gebeuren in
Almelo, uiteraard kan ik verder graven). Ik hoop oprecht dat het recht niet discrimineerd en dat de interpreteerders van het recht beschikken over een empatisch vermogen en zich niet laten beinvloeden met de de uitspraak "good lawyers known the law en great lawyers known the Judge". Verder moet men Corporated Corruption zoveel mogelijk vermijden (of liever verbannen) anders is een ziting van welk niveau dan ook mij inziens slechts een stukje "Windowdressing" met een bedje van sla.