Partijhopper David Pinto opnieuw politiek dakloos

In opinie op 07-07-2015 | 13:18

Een maand nadat bekend was geworden dat David Pinto zich had aangesloten bij VNL, is de joods Marokkaanse professor alweer vertrokken. VNL was de zevende politieke partij waarbij Pinto actief was.

Een maand geleden was Pinto nog enthousiast over VNL, maar de liefde is snel bekoeld.  De beoogd lijsttrekker van VNL, voormalig advocaat Bram Moszkowicz is volgens Pinto  'een maffiamaatje' en de rest is 'PVV-afval' op zoek naar wraak op Geert Wilders. De professor vatte dit op zijn facebookpagina samen met de volgende formule: VNL= PVV-afval +'maffiamaatje. 'Uit naarstig, uitgebreid en diepgaand onderzoek kwam een walm van stank om bewusteloos van te raken,' zo zegt hij in  Het Parool.

Volgens Pinto was hem een tweede plaats op de kandidatenlijst toegezegd, maar dat wordt ontkend door VNL. Als alternatief bood Pinto aan om het lijsttrekkerschap met Moszkowicz te delen. 'Dan zou ik zijn gebrek aan politieke ervaring kunnen opvangen en hem kunnen coachen.' En vooral: 'Dan zou ik hem in het gareel kunnen houden, want dat lukt het VNL-bestuur niet,' verklaart hij tegenover Het Parool.

VNL was op zijn minst de zevende partij van David Pinto, die eerder lid was van de PvdA, VVD en D66 en kandidaat lijsttrekker van Leefbaar Nederland. Ook was hij lijsttrekker van de Amsterdamse lokale ouderenpartij Onbevreesd Modern Authentiek (OMA) en richtte hij in 2004 zijn eigen partij, Het Nieuwe Nederland op. Volgens Het Parool zou Pinto zijn diensten zelfs aan negen partijen hebben aangeboden.

Professor Pinto blijft hiermee een andere bekende partijhoppende professor ruimschoots voor. Pim Fortuyn was 'slechts' lid van 5 partijen, namelijk: de PvdA (Partij van de Arbeid), de VVD, Leefbaar Nederland, Leefbaar Rotterdam (lokale partij) en de LPF (Lijst Pim Fortuyn). Als het aan Fortuyn had gelegen was hij overigens lid geweest van zes partijen: hij meldde zich begin jaren zeventig aan als lid van de CPN, maar werd niet toegelaten vanwege zijn connecties met een andere professor, de dissidente communistische hoogleraar Ger Harmsen.

Update:

Op The Post Online geeft David Pinto een toelichting op zijn vertrek. Hierin schrijft hij ook dat hij van Joram van Klaveren te horen kreeg dat hij “Interview van Het Parool en Republiek Allochtonië voor publicatie aan het bestuur moest sturen".  Het gesprek dat Ewoud Butter namens Republiek Allochtonië met David Pinto zou hebben, heeft nog niet plaats gevonden. Het interview met Het Parool wel. Dat verschijnt a.s. zaterdag.

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 


Meer over david pinto, pinto, vnl.

Delen:

Reacties


David Pinto - 18/08/2015 16:02

Helder stukje Ewoud!
1 kleine correctie: alleen bij de PvdA had ik mij zelf aangeboden, voor de anderen werd ik gevraagd, zie pag 5f van mijn website (davidpinto.nl)