Overleg Joden, Christenen en Moslims: godsdienst en levensovertuiging bindt

In opinie op 15-07-2016 | 15:40

Naar aanleiding van de gruwelijke aanslag gisteren in Nice, organiseerde de Haagse Raad van Kerken een vredesbijeenkomst op het plein voor de St Jacobskerk in Den Haag. Het Overleg Joden, Christenen en Moslims (OJCM) voerde daar het woord.

Gisterenavond is in Nice de nationale feestdag wreed verstoord door een idioot die met een vrachtwagen op niets vermoedende wandelaars inreed. Honderden slachtoffers, meer dan 80 doden. Opnieuw iemand die denkt met geweld aanhangers te kunnen winnen.

Dit soort handelingen hebben niets met ons geloof te maken. Wij, joden, christenen en moslims verenigd in het OJCM en alle andere hier aanwezigen wijzen deze orgie van haat met alle kracht die in ons is af. Wij zullen alles doen wat in ons gezamenlijk vermogen ligt om te laten zien dat godsdienst en levensovertuiging bindt en niet tot haat tegen elkaar opzet, hoe verschillend wij ook zijn.

Wij zijn intens verdrietig over de doden en gewonden in Nice Wij willen onze gevoelens van medeleven met de nabestaanden betuigen en wensen alle gewonden spoedig herstel.

Namens het OJCM

Hanneke Gelderblom 
Jan Post Hospers
Driss El Boujoufi


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 


Wilt u dat Republiek Allochtonië blijft bestaan? Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!   

 


Meer over aanslag, afstand nemen, Nice, OJCM.

Delen: