Ook Amsterdamse VVD ziet jihadisten liever sneuvelen dan terugkeren

In opinie door Dilan Yesilgöz op 11-03-2015 | 11:06

Net als premier Rutte ziet ook de Amsterdamse VVD jihadisten liever sneuvelen in de strijd, dan terugkeren naar Nederland. Dat verklaarde VVD-raadslid Dilan Yesilgöz in het AT5-programma De Stelling van Amsterdam, waar ze in debat ging met PvdA-raadslid Sofyan Mbarki.
'Dit zijn terroristen die naar Irak of Syrië reizen, die slachtpartijen verrichten, als zij terugkomen hebben we in Parijs en andere Europese steden gezien waar ze toe in staat zijn. Ze gaan door met dood en verderf zaaien, dus ik denk dat het beter is dat ze daar sterven', aldus Yesilgöz.

Mbarki vindt dat niet alle uitgereisde jihadisten over één kam geschoren worden. 'Ik begrijp waar het gevoel vandaan komt, er is angst in de samenleving. We moeten alleen verder kijken, we hebben ook te maken met jongeren en kinderen die op basis van valse voorwendselen daar heen zijn gegaan. Ik wil niet dat ze daar sneuvelen. Sterker nog, ik wil dat ze heel snel terug komen.'

Tijdens het verkiezingsdebat afgelopen vrijdag voor RTL was premier Rutte de enige partijleider die de stelling steunde dat Jihadisten beter kunnen sneuvelen in de strijd, dan terugkeren. Ook tachtig procent van de ruim duizend stemmers op de AT5-website ziet jihadstrijders liever niet terugkeren, 

Bekijk de hele uitzending van de Stelling van Amsterdam hieronder.

 

 

Bron:

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 


Meer over dilan yesilgöz, jihadisten, radicaliseren, radicalisering, sofyan mbarki.

Delen: