OM: Mitch Henriquez stierf door politiegeweld

In opinie op 01-07-2015 | 12:58

De vijf agenten die afgelopen weekend betrokken waren bij de aanhouding van Mitch Henriquez, zijn buiten functie gesteld. Dat heeft het hoofd van de politie in Den Haag, Paul van Musscher laten weten. Ze worden officieeel verdacht van betrokkenheid bij de dood van Henriquez.

Volgens hoofdofficier Kitty Nooy van het Openbaar Ministerie is het  aannemelijk dat  Mitch Henriquez is overleden aan zuurstofgebrek, dat waarschijnlijk is veroorzaakt door het politieoptreden.

De 42-jarige Henriquez overleed zondag na zijn arrestatie in het Haagse Zuiderpark. Volgens Nooy is Henriquez aangehouden nadat hij meerdere keren had geroepen dat hij een wapen bij zich had. De politie heeft volgens haar geweld gebruikt bij de aanhouding omdat de man zich verzette. De dag erna overleed hij in het ziekenhuis.

Bron: NOS

Zie ook:

Poltiegeweld in eigen land niet kwalijker dan politiegeweld in buitenland


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


 


Meer over mitch henriquez, politie.

Delen: