Nieuwe website Su-Shi: voorbij het islamitisch sektarisme

In opinie op 13-01-2016 | 08:32

Nederland heeft, mede dankzij het sektarisch geweld in het Midden-Oosten, opnieuw kennisgemaakt met de woorden soennieten en sjiieten. Ze vormen de twee hoofdstromingen binnen de islam. Al sinds de beginperiode van de islam staan deze groepen op gespannen voet met elkaar. Gedreven door ideologische verschillen lijkt samenwerking tussen soennieten en sjiieten eerder uitzondering dan regel. Het kan echter ook anders.

Arjen Buitelaar is directeur van het Instituut voor Midden-Oosten relaties en Studies. Anne Dijk is directeur van het FAHM Instituut. Beide instituten richten zich op kennisontwikkeling binnen en over de islam. Naar aanleiding van een radio-interview met Anne Dijk, nam Buitelaar contact met haar op en samen kwamen ze er al vrij snel achter dat de dialoog tussen sjiieten en soennieten in Nederland aandacht nodig had. Een intra-religieus maaltijdproject was geboren, toepasselijk getiteld: Su-Shi, afgeleid van soennisme en sjiisme. Su-Shi is inmiddels een formeel kennis- en netwerkplatform geworden en heeft een nieuwe intra-religieuze website gelanceerd. Enis Odaci van Nieuwwij.nl sprak met beide initiatiefnemers.

Lees verder op Nieuwwij.nl

De nieuwe website Su-Shi vindt u hier

Zie ook polderislam.nl

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


 


Meer over anne dijk, arjen buitelaar, nieuwwij, su-shi.

Delen: