Nieuwe website: ontmoeteenmoslim.nl

In opinie op 20-06-2015 | 14:52

Aan het begin van de ramadan is een website gelanceerd waar Nederlanders met ‘gewone’ moslims kunnen kennismaken. Via www.ontmoeteenmoslim.nl kan iedereen een afspraak maken voor een ontmoeting met een moslim. De lancering viel samen met het begin van de vastenmaand ramadan.

„We willen gesprekken met moslims op gang brengen om vooroordelen te beslechten”, zegt Selma Ablak Platform INS, initiatiefnemer van de website in het NRC. "Volgens laatste cijfers heeft de helft van alle Nederlanders liever geen contact heeft met moslims. Door dit soort gesprekken te organiseren, hopen wij dat mensen meer begrip voor elkaar krijgen.” Platform INS is een islamitische organisatie geinspireerd door Fethullah Gülen.

Geïnteresseerden kunnen naam en e-mail op de website www.ontmoeteenmoslim.nl invullen en worden dan gekoppeld aan een moslimgezin.

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook! 
 


Meer over islam, moslms, ontmoeteenmoslim.nl.

Delen: