Nieuwe Moskee maakt genomineerden bekend voor Pracht van de Theologieprijs

In opinie op 07-07-2011 | 08:11

Het platform Nieuwemoskee heeft bekend gemaakt welke personen en publicaties meedingen naar de Pracht van de Theologie prijs. U kunt nu tot 15 juli stemmen en bepalen wie de winnaars worden.

De 5 namen en 5 publicaties met de meeste stemmen vindt u hieronder in willekeurige volgorde vermeld:

Personen
1. Abdulwahid van Bommel is docent geestelijke verzorging, schrijver en vertaler. Hij publiceerde meerdere boeken op het terrein van islam en samenleving. Zijn aandachtsgebieden zijn gnostiek, godsdienstpedagogiek, koranexegese, seksualiteit, humor en muziek.
2. Mohamed Ajouaou houdt zich bezig met theologische vraagstukken van de moderne islam en de vertaling daarvan in Nederland in sociaal maatschappelijk handelen, beleid en bestuur. Hij spreekt en schrijft daar frequent over. Een overzicht van publicaties en publieke optreden is te vinden op www.mohamed-ajouaou.nl
3. Omar Nahas schreef meerdere boeken over islam en homoseksualiteit en over de identiteit van moslimjongeren. Momenteel werkt hij aan een boek over de liefde tussen de mens en God, dat wellicht eind dit jaar/begin volgend jaar zal verschijnen.
4. Ceylan Weber was jarenlang voorzitter van Al Nisa, is lid van de redactie van Nieuwemoskee en heeft sinds 2008 een eigen adviesbureau. Zie www.ceylanweber.eu.
5. Umar Mirza is initiatiefnemer van de succesvolle website www.Wijblijvenhier.nlen betrokken bij tal van religieus-maatschappelijke projecten.

Publicaties
1. Vernieuwing in het islamitisch denken (Nasr Abu Zayd)
2. Inleiding tot de studie van de koran (Abdelilah Ljamai)
3. Mijn leven met de islam (Nasr Abu Zayd)
4. Imam achter tralies (Mohamed Ajouaou)
5. Valt er nog wat te lachen met die moslims (Abdulwahid van Bommel)

Meer over de prijs en de stemprocedure op het platform NieuweMoskee

 


Meer over nieuwemoskee, pracht van de theologieprijs.

Delen: