#Nietmijnislam

In opinie op 08-01-2015 | 14:23

Genoeg is genoeg. (..) We hebben genoeg van diegenen die onze religie van vrede hebben gekaapt. Zij die onze religie van harmonie verminken met hun extreme ideeën en interpretaties. Zij die ons, moslims en niet-moslims, bedreigen en kwetsen omdat wij niet willen leven als zij. Deze personen en groepen claimen dat hun gewelddadige daden gerechtvaardigd worden door de islam. Die gevaarlijke en onjuiste interpretatie van de islam uit zich in intolerantie, onverdraagzaamheid, dwang en geweld.

Dat schrijven de initiatiefnemers van de facebookgroep #Nietmijnislam. Zij roepen Nederlandse moslims op een filmpje te plaatsen, waarin ze aangeven waarom de aanslag in Parijs niet hun islam vertegenwoordigt.

Ze schrijven:"Plaats dat filmpje dan zowel op de pagina nietmijnislam als op je eigen FB-pagina. Ook is het belangrijk om in de begeleidende tekst aan te geven dat je andere moslims oproept om een vergelijkbare film te maken als ze het met je eens zijn. Niet omdat we verantwoordelijk, medeplichtig of betrokken zijn met de aanslag, maar juist om onze mooie religie te beschermen tegen deze barbaren die onze religie beschadigen met hun ideeën en daden.”

Op de facebookpagina is ook deze verklaring te lezen. 

Genoeg is genoeg.

Wij weigeren om onze stem niet te laten horen.

Wie zijn wij? Wij zijn de meerderheid. Die meerderheid waar vaak over gesproken wordt, maar nooit met. Diegene die niet worden uitgenodigd bij Pauw of De Wereld Draait Door want wij staan voor nuance en harmonie in plaats van extreme standpunten en conflicten.

Wij zijn de “silent majority” die over het hoofd gezien wordt, want we zijn nooit stil geweest.

Wij zijn die moslims die onze Nederlandse democratische rechtsorde respecteren en liefhebben. Wij zijn die moslims die zijn groot gebracht met het idee dat de islam een religie van vrede is.

Wij zijn die moslims die onze kinderen vertellen dat we vanuit onze religie respect moeten hebben voor anderen en hun religieuze overtuigingen en meningen.

Wij zijn die moslims die geloven dat er geen dwang in de religie bestaat en dat een moord een moord is, ongeacht in wiens naam die gepleegd wordt.

Wij zijn die moslims die in Nederland zijn gekomen of geboren, die hier volwassen zijn geworden en waarschijnlijk hier zullen sterven.

Wij zijn de Nederlandse moslims en we hebben een boodschap voor jou.

We hebben genoeg van diegenen die onze religie van vrede hebben gekaapt. Zij die onze religie van harmonie verminken met hun extreme ideeën en interpretaties. Zij die ons, moslims en niet-moslims, bedreigen en kwetsen omdat wij niet willen leven als zij. Deze personen en groepen claimen dat hun gewelddadige daden gerechtvaardigd worden door de islam. Die gevaarlijke en onjuiste interpretatie van de islam uit zich in intolerantie, onverdraagzaamheid, dwang en geweld.

Het meest recente voorbeeld daarvan was de lafhartige moordaanslag in Parijs.

Wij spreken ons uit tegen de ideeën en daden van de extremisten die in naam van onze islam deze daden verrichten. Wij doen dat omdat het onze verantwoordelijkheid is om onze religie te beschermen tegen hen die de islam misbruiken en geweld aandoen. Wij weigeren om geassocieerd te worden met moordenaars die claimen dat hun gruweldaden in onze naam en die van de islam gepleegd moeten worden. Tegen hen roepen wij: “Dit is niet mijn islam.”

Links:

Aanslag op Charlie Hebdo is aanslag op vrijheid van meningsuiting

Moslimorganisaties  veroordelen aanslag/ Argan organiseert protestmars

Opnieuw diverse steunbetuigingen migranten- , moslilm- en vluchtelingenorganisaties

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!   

 


Meer over #nietmijnislam, afstand nemen, charlie hebdo, facebook, islam, islamdebat, parijs, terreur.

Delen:

Reacties


Charles van den broek - 09/01/2015 15:03

Alsof don corleone zegt dat dit niet ZIJN maffia is...

John Dubbelboer - 08/01/2015 23:53

Terwijl Europa met pennen zwaait om duidelijk te maken welk dierbaar cultuurgoed hier wordt bedreigd zijn er anderen die zich zorgen maken over het imago van de Islam. Ieder zijn ding.
De terroristen handelen natuurlijk in naam van de Islam. Er is een context waarin het beledigen van de Profeet met de dood kan worden bestraft. Niet in Marokko natuurlijk maar wel Iran of `Pakistan. De aanslagplegers krijgen voldoende bijval van andere Moslims, al zegt dat niets want de aanslagen geven misschien geen theologische bevrediging maar een gevoel van sociale revanche. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken zei gisteren dat je de Profeet ook niet moest ridiculiseren. Dat klinkt wel als een theologische/strafrechtelijke genoegdoening. Kortom, niemand zegt: het beledigen van de profeet wreken? Daar heb ik nog nooit van gehoord, zeg!
Zinni Ozdil opent in een fraaie bijdrage de ogen met iets wat altijd de ogen opent en dat is een gedachte-experiment. Stel dat Christenen een dergelijke aanslag in Istanbul zouden plegen. Wat zou het gevolg zijn? Hij zegt: “geen enkel nuancerend argument zal een permanent maatschappelijk angst- en haatgevoel tegen Christenen kunnen tegenhouden”.
Dat is niet bedoeld als een sneer naar Turken want het is precies wat er nu aan de hand is in Europa. Het verweer dat de Islam de religie is van harmonie, houdt geen stand. Men kijkt naar het Midden Oosten, Iran en Pakistan ( het hele OIC-gebied met uitzondering van Marokko), men kijkt naar het verleden naar de Grote Arabische Veroveringen en het lot van Christenen en Berbers.
Er dreigt inderdaad een permanent angst- en haatgevoel. Kan Europa dan niet reageren als Australie of als Canada? Zo superieur!
Ja dat kan maar dan moeten de Marokkaanse Moslims eerst wat aan Europa teruggeven en dat is de blijmoedige en zachtmoedige Islam zoals die eeuwen in Marokko bestond en dan moeten we dus af van de salafistische herislamisering ( de olie-islam). Verder zou het helpen als zowel Marokko als Turkije hun diaspora vrij laten.
Nederlanders moeten die typische buitensluitende “teamgeest” op het werk aanpakken en nog veel meer.
Varkenskoppen bij de moskee is ergerljk maar subtiele uitsluiting is veel erger.