Niet alleen Allah, weblog over waarden en identiteit van tweede generatie migranten

In opinie door Froukje Santing op 07-04-2010 | 08:53

Deze maand is de onderzoeksblog ‘Niet alleen Allah - waarden en identiteit van tweede generatie migranten‘ van Froukje Santing online gegaan. Santing studeert ‘Islam in de moderne samenleving’ aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor was zij lange tijd werkzaam als journaliste.

Froukje2 Deze week is de onderzoeksblog ‘Niet alleen Allah - waarden en identiteit van tweede generatie migranten‘ van Froukje Santing online gegaan. Santing studeert ‘Islam in de moderne samenleving’ aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor was zij lange tijd werkzaam als journaliste.

Santing wil met het blog een waarheidsgetrouw beeld schetsen van de waarden en de identiteit van mensen met een moslimachtergrond in Nederland. Ze wil duidelijk maken dat niet elke migrant  een belijdende moslim is en niet elke belijdende moslim fundamentalistisch, orthodox of traditioneel.

De onderzoeksblog ‘Niet alleen Allah’, kleinschalig en interactief, biedt de mogelijkheid om aan de hand van open vragen over waarden en identiteit het eigene van migranten met een moslimachtergrond op te sporen. Waaraan ontlenen ze hun waarden, wat geeft hun leven zin en in hoeverre bepalen hun waarden hun identiteit?

Santing roept iedereen op om mee te praten op haar blog.


Meer over froukje santing, niet alleen allah, weblog.

Delen: