Moskeeën ontvangen fanmail: God zal islam binnenkort beeindigen

In opinie op 30-09-2010 | 15:17

Verschillende moskeeen in Amsterdam, maar ook daarbuiten, hebben de afgelopen weken per post een brief ontvangen, waarin de moskeeen de waarschuwing krijgen dat God de islam binnenkort zal beëindigen. Dat concluderen de ogenschijnlijk christelijke schrijvers uit bijbelteksten. Ook zou volgens hen Allah de duivel zijn en Mohammed de zoon van de duivel.
De brieven zijn anoniem verstuurd. De adressen waren met behulp van een typemachine geschreven. Zie hieronder een kopie van de brief.


Meer over brief, incidenten, moskeeen.

Delen:

Reacties


hou op - 12/05/2014 16:09

halo er zijn ook mensen die moslims zijn en Allah is geen duivel dat ben je zelf en Allah houdt van iedereen ook van jullie en profeet mohammed is niet de zoon van Allah maar zijn profeet hij heeft alles gemaakt de hele wereld

Bernadette de Wit - 01/10/2010 17:54

Dat zou fijn zijn! De wereld zou er enorm op vooruitgaan zonder islam.

En eh.. Macun (ik neem aan dat je een allochtoonse moslim bent). Je weet toch dat in de islam het bestaan van djinns wordt erkend? Bovendien wordt de zwarte steen, de ka'aba, aanbeden dmv malle rituelen. Net als het christendom is ook de islam een syncretistisch amalgaam. Topamusement, zeg ik als ongelovige, maar kun jij niet zorgen dat de jihaad en de sharia worden geschrapt uit je heilige boeken? Je kunt zeggen wat je wilt van de christenen, ook aan hun handen kleeft bloed, maar ze hebben wél de toepassing en uitleg van hun leer flink toleranter gemaakt.
Nu de moslims nog. En dan mogen jullie blijven, ook wat Geert Wilders betreft.

Macun - 30/09/2010 19:19

wel grappig dat deze christen juist deze bijbelvers gebruikt. Het is een vers die de islam als religie bevestigd. ' De heer, onze god, is de enige God.' in het arabisch luiden deze woorde Laa ilaahe illallah; er is geen god, behalve God. Dit is precies waar de christenen fout zitten. Zij aanbidden namelijk God, jezus en de heilige geest. met andere woorden zij gehoorzamen hun eigen teksten niet eens. ah, Moge Allah hen leiden.