Milli Görüs roept op rust en kalmte te bewaren

In opinie op 26-07-2016 | 11:48

De besturen van de twee Nederlandse Milli Görüs koepels, de federatie Milli Görüş Noord-Nederland en de Nederlandse Islamitische Federatie, roepen in een gemeenschappelijk persbericht op de rust en kalmte te bewaren.

Aanleiding vormen ongetwijfeld de bedreigingen en de agressie die sinds de mislukte coup in Turkije gericht zijn tegen de aanhangers van Fethullah Gülen. Volgens de Turkse president en AKP-leider Erdogan zou Gülen achter deze coup zitten. Gülen zelf ontkent iedere betrokkenheid.

In hun persbericht spreken de MIlli Görüs koepels over "groepen van verschillende ideologieen" zonder ze verder bij naam te noemen. De Turkse president Erdogan is afkomstig van Milli Görüs, maar niet alle Milli Görüs aanhangers stemmen ook AKP. Een deel van hen stemt Saadet Partisi.

Hieronder het persbericht dat gisteravond werd verstuurd.

De militaire couppoging in Turkije van 15 juli jl. heeft ons allen geraakt en heeft helaas ook groepen van verschillende ideologieën in Nederland lijnrecht tegenover elkaar gezet.

Het betreurt ons ten zeerste om te vernemen vanuit de media dat mensen hun emoties en frustraties zowel verbaal als fysiek jegens elkaar uiten. Het is nog spijtiger om te vernemen dat mensen deze emoties uiten in gebedshuizen welke dienen om men te herinneren aan de schepper en zijn zegeningen. Een gebedshuis is geen plek voor het uiten van ideologieën of om (politieke) discussies te voeren.

Wij roepen iedereen op om de rust en de kalmte te waarderen en deze de ander ook te gunnen. Laten wij vooral niet vergeten dat iedereen ongeacht ideologie welkom is in gebedshuizen en mensen die een bijdrage willen leveren aan de rust en eenheid in Nederland de toegang niet ontzeggen.

Wij roepen iedereen dan ook op om niet toe te geven aan provocaties en geweld en met elkaar in gesprek te blijven op basis van wederzijds vertrouwen.


Bestuur federatie Milli Görüş Noord-Nederland

Bestuur Nederlandse Islamitische Federatie

 

Vanochtend heeft Ahmed Marcouch in de Volkskrant een oproep gedaan aan de vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap in Nederland om boze Turkse Nederlanders tot kalmte te manen, de Gülenisten in bescherming te nemen en de Turks-Nederlandse groeperingen nader tot elkaar te brengen. Hij spreekt met name DENK, NIda, het CMO en de Turkse koepels die zijn verbonden aan Diyanet, de Süleymancilar  en Milli Görüs aan.

 

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook! 


 

-


Meer over Gulen, marcouch, milli gorus, NIF, Turkije, turkse nederlanders.

Delen: