Mededeling van het bestuur: karbonaadjes staan niet ter discussie

In opinie door Ewoud Butter op 14-07-2010 | 11:05

Geruststellend nieuws voor diegenen die van de combinatie voetbal, bier en karbonades houden: alcohol en karbonaadjes staan niet ter discussie in de kantine van voetbalclub GSC ESDO". Dat heeft het bestuur van de Haagse voetbalclub op haar website laten weten. Het bestuur is wel tegen het nuttigen van soft-drugs en tabakswaar in de kantine.

Het zal niet vaak gebeuren dat het bestuur van een vereniging een verklaring uitgeeft waarin gesproken wordt over karbonades, maar GSC ESDO voelde zich hiertoe genoodzaakt nadat De Telegraaf had bericht over een "Marokkaanse coupe" bij de club. De krant van Wakker Nederland wist na een gesprek met een oud-bestuurslid te melden dat door massale opkomst van de voornamelijk Marokkaanse leden, een op één lid na compleet Marokkaans bestuur is gekozen.

Bij een doorsnee voetbalclub zijn ze blij met een stel allochtone vrijwilligers en dolgelukkig met allochtone bestuursleden, maar bij een club met volgens De Telegraaf voornamelijk Marokkaanse leden, blijkbaar niet. Volgens het oud-bestuurslid van GSC ESDO is er zelfs "op slinkse wijze een coup gepleegd.” Hoe dat is gebeurd geeft hij niet aan, maar hij verklaart wel: „Het is allemaal van tevoren bekokstoofd met als gevolg dat wij nu met een groot aantal leden zijn opgestapt en met zijn allen naar de nieuwe vereniging WIK in het Zuiderpark zijn gegaan.”Volgens het bestuurslid zijn de etiketten van de sterke drank en de biertap afgeplakt en kunnen er in de kantine geen karbonaadjes meer worden besteld. Ook gedraagt men zich heel anders ten opzichte van de vrouwen die zich als vrijwilliger jarenlang hebben ingezet voor de club.”

Uiteraard stelde de PVV kamervragen: "Deelt de minister de opvatting van de PVV dat er sprake is van islamisering van het Haagse amateurvoetbal nu blijkt dat er geen karbonaadjes meer kunnen worden besteld (...)?"

Het goede nieuws is dus nu voor de PVV en andere hoeders van de karbonade, dat het bestuur van de voetbalclub op haar website heeft laten weten dat de karbonade in het Haagse geen bedreigde vleessoort is. Overigens laat het bestuur onvermeld of het om de varkenskarbonade of de lamskarbonade gaat. 

Als coach van een meidenteam heb ik al heel wat voetbalkantines in Amsterdam en omstreken bezocht en nog nooit een karbonade kunnen bestellen. Ik hoop op een snelle Hagenarisering van de Amsterdamse voetbalkantines en verheug me op de entree van de karbonade. Of dat dan een varkenskarbonade of een lamskarbonade is, zal me worst wezen. 

Dat het komkommertijd is, is in ieder geval wel duidelijk. En soms krijg ik het idee dat het steeds vaker komkommertijd is.

 Eet smakelijk.

Zie ook: Van 'Marokkaanse coupe' bij GSC ESDO is geen sprake (op haaglanden.nl)


Meer over ewoud butter, islamisering, karbonade, pvv, voetbal.

Delen:

Reacties


jvdheuvel - 14/07/2010 11:27

Oh sorry niet goed gekeken lamaar