Marokko's wil is wet

In opinie op 12-11-2010 | 17:38

Ouders kunnen er niet zelf voor kiezen welke nationaliteit van hun kind bij de gemeente geregistreerd wordt. Dat zei minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) dinsdag in de Tweede Kamer. Ook wil hij de nationaliteit in de gemeentelijke basisadministratie blijven vastleggen.

De Tweede Kamer wil een einde aan de registratie van een tweede nationaliteit, bijvoorbeeld de Marokkaanse. De ouders zouden daar zelf voor moeten kunnen kiezen. Maar volgens Donner schrijft de wet nu voor dat burgers niet zelf kiezen welke gegevens worden vastgelegd en dat wil hij zo houden.

Ook als bijvoorbeeld de Marokkaanse nationaliteit niet wordt vastgelegd, blijft het kind deze houden. Marokko heeft dat nu eenmaal zo geregeld. Wel zou Donner graag zien dat Marokko het mogelijk maakt afstand te doen van de Marokkaanse nationaliteit.

Bron: DePers beeld: maroc.nl

Zie ook: vrijzinige Marokkanen willen meer vrijheid


Meer over dubbele nationaliteit, marokko.

Delen:

Reacties


Bernadette de Wit - 16/11/2010 12:41

Afstand doen van de Marokkaanse nationaliteit?
Hier kun je op twee manieren tegen aan kijken.

1) de rationele westerse manier.

In een artikel (link hierna) behandel ik de Marokkaanse nationaliteitswet, die wel degelijk, anders dan men in NL beweert, de mogelijkheid biedt om een aanvraag in te dienen tot afstand doen van de Mar. nationaliteit.

http://hoeiboei.blogspot.com/2010/10/de-nationale-blinde-vlek-marokkanen.html

Ik raad Donner aan om kennis te nemen van de wettelijke procedure die Marokkanen daartoe zouden moeten volgen. Ik hoop dat de NL regering dit punt eens bespreekt met M6 (de koning).

2) de beleving van de Marokkanen, de (islamitisch gekleurde) werkelijkheid áchter de Marokkaanse nationaliteitswet.

Marokkanen in NL zijn doodsbang voor de gedachte dat de afstand zouden doen van hun Mar. nationaliteit. Zo bang dat ze de nationaliteitswet anders lezen dan deze is geformuleerd.

Ahmed Aboutaleb beweerde bijvoorbeeld in een mail aan mij dat het niet mogelijk is om zelf een aanvraag in te dienen, alleen de koning kan bepalen wie zijn Mar. nationaliteit verliest.

Terwijl er toch echt in die wet staat hoe je een aanvraag kunt indienen! Actief, als handelend subject.

Hier zit achter dat de koning volgens de islamitisch getinte grondwet van Marokko behalve staatshoofd ookde "aanvoerder" van de gelovigen is, hij vertegenwoordigt het gezag van Allah. Marokko is een islamitisch land en dit mag nooit veranderd worden volgens de grondwet.

Iedereen wordt als moslim geboren en je mag er niet uit. Wie breekt met het geloof, verraadt de gemeenschap.
Iedere Marokkaan wordt als moslim geboren (allen voor joden geldt een aparte dhimmistatus, maar dat is nog maar 0,1% van de bevolking).

Welnu, aangezien het (geboren) moslim zijn geheel samenvalt met het (geboren) Marokkaan zijn, volgt hieruit dat wie afstand doet van zijn Mar. nationaliteit in feite een afvallige is.

Dit verklaart de angst van Marokkanen in NL, ook al voelen velen onvrede met deze regeling, ze durven geen aanvraag in te dienen tot verlies van hun Mar. nationaliteit.

Want dan zijn ze feitelijk afvallige, verrader.
Deze 'allégéance perpetuelle' (eeuwigdurende loyaliteit) is een gevangenis voor de Marokkanen die kiezen voor hier wonen en integratie.

In laatste instantie zou je kunnen zeggen: de islam is net een gevangenis. Er is geen gewetensvrijheid.
Warom wordt dit nooit in de Tweede kamer besproken?