Marokko.nl helpt PVV bij etnische registratie met site steungeertje.nl

In opinie op 21-06-2010 | 22:42

Marokko.nl heeft Geert Wilders aangeboden een handje te helpen met het etnisch registreren van alle inwoners van Nederland.

Hiertoe is de site www.steungeertje.nl in het leven geroepen.

Marokko.nl heeft polshoogte genomen op de Beverwijkse Bazaar en constateerde dat jongeren laten zich graag etnisch registreren. De site schrijft: "Bij wijze van gebaar helpt marokko.nl Wilders door alle jongeren op te roepen een label op te plakken. Zo is op straat duidelijk wie waar vandaan komt. Dat is handig. Dan haal je nooit meer een Turk en een Marokkaan door elkaar. En weet je eindelijk of er nou een Surinamer of een Antilliaan naast je zit. Dan kan iedereen daar rekening mee houden. (..) Onze leus is dan ook: Be proud, brand yourself!"

De site www.steungeertje.nl  wordt onder andere ondersteund door websites als Suriname.nl en Kontabai.nl (Surinaamse Nederlanders), Lokum.nl en Hababam.nl (Turkse Nederlanders) en Maghreb.nl(Marokkaanse Nederlanders).


Meer over marokko.nl, pvv, steungeertje.nl, wilders.

Delen:

Reacties


Harry - 27/08/2010 13:19

Etnische registratie is onstaan om helder te krijgen om voor groepen iets te kunnen doen en om ze bij te staan in als er bv subsidie gegeven kon worden,maar dat was in de tijd, dat discriminatie en racisme door de samenleving niet getolereed werden. Nu word het gebruikt om bv asielzoekers en uiteindelijk alle niet -westerse volkeren uit Nederland en EU te verwijderen.
Daarom is het beter om het juist niet te doen. Het zijn allemaal Nederlanders. Trouwens ieder Nederlander heeft een achtergrond, bv een Duitse achtergrond, een Achterhoekse achtrgrond, een Friese achtergrond . Waarom die dan niet benoemen, maar wel van mensen met een getinte kleur. Het is een onderdeel van het apartheidssysteem van Nederland

Jamal - 23/08/2010 12:34

@ Keesje,

Mensen moeten vooral ook zichzelf helpen eigen verantwoordelijkheid weet je nog? Ik ben een Nederlands geboren jongen van Marokkaanse afkomst, in het dagelijkse leven ben ik militair bij de KL. Ik heb er ontzettend veel moeite met registratie van Nationaliteit en al helemaal met etnische registratie. Hoe klassificeer jij een blonde Berber met een Nederlandse nationaliteit afkomstig uit de Marokkaanse Rifgebergte? Zie je hoe gevaarlijk dit spelletje is?

Het is van de zotte, ik ben verdomt een Hollandse jongen!

keesjemaduraatje - 22/06/2010 17:00

etnische registratie wordt al heel lang gedaan. Onder andere om een positief voorkeursbeleid (positieve discriminiatie) uit te kunnen voeren.
Of om Antilliaanse jongeren beter te kunnen helpen.
Het is geen PV uitvinding.
http://keesjemaduraatje.web-log.nl/keesjemaduraatje/2010/06/etnische-regist.html