Marokkaanse moskeeorganisaties veroordelen bomaanslag Egypte

In opinie op 02-01-2011 | 10:31

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (“RMMN”) en de Federatie Islamitische Organisaties Nederland (“FION”) uiten hun afschuw over de gruwelijke bomaanslag die op Nieuwjaarsnacht werd gepleegd op de Koptische kerk in Alexandrië en spreken hun hoop uit dat de mensen in Egypte hun krachten zullen bundelen.

De RMMN en FION stellen voorop dat alle islamitische voorschriften, normen en waarden dergelijke aanvallen op onschuldige mensen verbieden. De leefregels van de Islam schrijven voor dat andersgelovigen hun godsdienst in vrijheid moeten kunnen belijden. Dat kerken en synagogen moeten kunnen rekenen op veiligheid en bescherming staat dan ook buiten iedere discussie.

Deze gruwelijke aanval, ongeacht wie hiervoor de verantwoordelijkheid draagt, wordt scherp veroordeeld. De RMMN en FION protesteren tegen het terroriseren van de Christelijke gemeenschap in Egypte, spreken hun medeleven uit met de Egyptische volk, en betuigen hun solidariteit met de slachtoffers, hun familieleden en nabestaanden.
Buiten kijf staat dat de aanval in Alexandrië in de eerste plaats is gericht tegen de Egyptische eenheid en cohesie en de broederschap van moslims en christenen die geworteld is in de Egyptische geschiedenis. Daarom roepen de RMMN en de FION het Egyptische volk, moslims en christenen, om juist nu uiting te geven van eensgezindheid en solidariteit.

RMMN & FION

(ingezonden bericht)


Meer over FION, moskeeen, radicalisering, RMMN, terrorisme.

Delen:

Reacties


Antoine Berben - 03/01/2011 13:29

Ben blij zoiets te kunnen lezen!

Faatje - 02/01/2011 21:25

Bullshit! Ik ken geen soennitische moslim die ooit van het begrip taqqiyah had gehoord.
Geloof niet blind alles wat uw Grote Leider GW u voorkauwt. En als u het wel wilt geloven: heb een fijn leven met het wantrouwen van mensen.

dikkie dik - 02/01/2011 19:33

taqiyya noemen wij dat