Marokkaanse moskeekoepel UMMAO roept op te bidden voor Egypte

In opinie op 03-02-2011 | 13:03

De Unie van Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam en Omstreken (UMMAO) roept haar moskeeën op gehoor te geven aan een oproep van Yusuf al Qaradawi en te bidden voor het Egyptische volk. Via twitter laat de UMMAO weten:

"UMMAO roept haar moskeeën, en alle moslims op in(qunut) gebed te gaan 4 egyptisch volk. UMMAO geeft hiermee gehoor aan oproep Qaradawi#egypt"

Qaradawi heeft vandaag moslims ook opgeroepen de kerken in Egypte te beschermen. Hij verwacht dat er krachten in Egypte zullen zijn die verdeeldheid tussen moslims en christenen willen zaaien om de bevolking af te leiden van de kritiek op Mubarak. Qaradawi laat weten:  “I, therefore, urge the officials of Al Azhar (the world’s most prominent Islamic religious institution) to come out and march in their religious robes with the message that the churches in Egypt must be protected at all costs.”

Qaradawi roept de Egyptenaren op het verzet tegen de regering te blijven steunen. Hij noemt dat een religieuze plicht. Qaradawi verwacht morgen na het vrijdaggebed opnieuw demonstraties. Aan Mubarak vraagt Qaradawi om in vrede af te treden.

De Egyptenaar Yusuf al-Qaradawi is een invloedrijke soennitische geleerde. Hij presenteert op Al Jazeera het programma ash-Shariah wal-Hayat ("Shariah and Life") waarnaar wereldwijd zo'n 40 miljoen moslims kijken. hij is de oprichter van Islam Online en is nauw betrokken bij de Moslim Broederschap (al Ikhwan al Muslimoun), maar heeft een officiële rol in deze organisatie tot twee keer toe geweigerd. Vanwege sommige uitspraken is Qaradawi omstreden en is hij niet welkom in de het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Link: de tweet van de UMMAO


Meer over egypte, UMMAO, yusuf al qaradawi.

Delen: