Marokkaanse moskeeën roepen op wel te gaan stemmen

In opinie op 02-06-2010 | 14:25

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Noord-Holland (RVM) heeft in een persbericht laten weten dat zij de bezoekers van de aangesloten moskeeën oproept om geen gehoor te geven aan flyers en filmpjes waarin moslims worden opgeroepen om niet te gaan stemmen. De RVM roept moslims op juist wél gebruik te maken van hun democratische rechten en hun stem uit te brengen op een partij en persoon naar hun eigen vrije keuze.

Dat heeft de RVM in een persbericht laten weten.

De 18 bij de RVM aangesloten moskeeën zullen tijdens de vrijdagspreek van 4 juni moslims opnieuw oproepen om op 9 juni 2010 te gaan stemmen. De RVM vraagt andere moskeeën en islamitische organisaties in Nederland dit voorbeeld te volgen.

In het persbericht laat de RVM weten dat afgelopen vrijdag na de vrijdagspreek van 28 mei j.l. flyers aan bezoekers zjin uitgedeeld met de oproep aan moslims om niet te gaan stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni 2010. Ook in filmpjes op internet wordt deze boodschap onder de moslimbevolking verspreid. Zie hierover ook Hizb ut Tahrir roept moslims op niet deel te nemen aan de verkiezingen. Ook op de website Al-Yaqeen van de Haagse Soenna moskee staat in een artikel dat deelname aan de verkiezingen haram zou zijn.

De RVM distantieert zich met klem van deze acties.


Meer over #tk2010, Hizb ut Tahrir, RVM, verkiezingen.

Delen:

Reacties


Abdel - 02/06/2010 16:12

Goede actie van de RVM van Echaroutti cs