Marcouch spreekt op demonstratie tegen geweld tegen homo's

In opinie op 14-06-2010 | 11:44

Bij het homomonument op de Westermarkt in Amsterdam hebben gistermiddag honderden homo’s en lesbiennes gedemonstreerd tegen geweld tegen homo's.

Nadat er de afgelopen weken in Amsterdam drie keer aangifte was gedaan van geweld tegen homo’s, is er op op Facebook initiatief ontstaan om een demonstratie te organiseren. Sprekers waren onder anderen waarnemend burgemeester Lodewijk Asscher, oud-deelraadvoorzitter en aankomend Kamerlid voor de PvdA Ahmed Marcouch, zo meldt het NRC Handelsblad.


Lodewijk Asscher betoogde dat het geweld tegen homo’s ,,moet en gáát ophouden”. Volgens hem zijn Amsterdammers ,,tegen één ding intolerant en dat is intolerantie”.

Ahmed Marcouch bepleitte veel zwaardere sancties tegen plegers van geweld tegen homo’s: ,,Ze horen niet binnen zes uur weer op straat te staan, maar geknipt en geschoren te worden voor ze weer de straat op mogen.” Hij riep degenen die niet tegen vrijheid en tolerantie kunnen op te vertrekken uit Nederland.

Aan de demonstratie namen ook enkele gehoofddoekte moslima’s deel. De demonstratie verliep zonder incidenten. Bron: Maghreb.nl


Meer over ahmed marcouch, coc, emancipatie, facebook, homo.

Delen: