Koerden worden nog steeds bedreigd

In opinie op 19-11-2011 | 17:00

Het Koerdisch Nederlands Cultureel Centrum Amsterdam (KNCCA) en individuele Koerden worden nog geregeld bedreigd. Dat heeft een woordvoerder van het KNCCA laten weten. De Koerdische vereniging krijgt telefoontjes met doodsbedreigingen en heeft hierover contact opgenomen met de Amsterdamse politie.

Na een demonstratie van Turken op 23 oktober werd het KNCCA aangevallen door een groep van zo'n 60 mensen. Daarbij werden vernielingen aangericht en er vielen ook gewonden. Een vertegenwoordiger van het KNCCA laat Republiek Allochtonie desgevraagd weten dat de politie hierbij lange tijd passief stond toe te kijken.

Het KNCCA denkt dat  een kleine groep radicaal-nationalistische Turken achter de aanval zat en dat de aanval is gecoördineerd vanuit Turkije, omdat tegelijkertijd ook in andere Europese steden Koerdische centra zijn belaagd.

Bron: Anp en gesprek met KNCCA

Zie ook: bericht AT5 en Grijze Wolven aanstichters van rel bij Koerdisch Amsterdams Centrum

 

 

 


Meer over grijze wolven, kncca, koerden, nationalisme, turken.

Delen:

Reacties


Antoine Berben - 22/11/2011 15:06

Eerlijk gezegd vind ik dat er inmiddels wel wat meer aandacht mag komen voor de dreiging die nog steeds uitgaat vanuit de Koerden! De hele PKK is een mix van "vrijheidsstrijd" en pure misdaad waarbij het vaak niet meer valt te zien met welke tak we het nu te maken hebben terwijl ook de geschiedenis geen eenduidig beeld van de organisatie oplevert.
Daarnaast heb ik inmiddels wel geleerd om Koerden nog slechts op hun woord te geloven dus het zou ook deze website wel sieren om eens wat argwanender te gaan worden in de richting van de Koerden.