Klachten Klaaglijn Radio Stad, de PVV en de Polen

In opinie door Dagtaak op 09-02-2012 | 16:32

Tekst: Dagtaak

Ergernissen, muizenissen, iedereen wel wat!
Klachten voor de Klaaglijn, bij Radio Stad.

Jarenlang was dit mijn favoriete radioprogramma op Radio Stad (Amsterdam) toen ik nog in de hoofdstad woonde. Terugkerende onderwerpen waren opgebroken stoepen, hondenpoep, tramconducteurs, taxichauffeurs, stadsreiniging, parkeerklemmen en overlast van duiven. Het werd gepresenteerd door Peter van Ingen en er was sprake van hoor en wederhoor. Er werd flink in gefoeterd zowel door de hoorders als door de wederhoorders en aan het eind van het onderwerp werd er meestal de afspraak gemaakt om samen op de hoek een borreltje te drinken. Dan kwam het wel goed. Amsterdammers onder elkaar.

Vooral het hoor en wederhoor, de tune natuurlijk en de borrel na afloop bleef hangen. Zo hoorde het. Het was een uurtje stoom afblazen, iedereen zijn zegje en over tot de orde van de dag. "Niet te lang met je ergernissen blijven rondlopen," was het motto. Volgens mij was het altijd rond lunchtijd, de kinderen waren nog klein, en wat ze nu nog aan plat Amsterdams kunnen, hebben ze tijdens de boterham met pindakaas geleerd.

De PVV doet het anders. Niks een borrel na afloop, niks hoor en wederhoor, niks humor en vooral geen mooie tune om de klaaglijn in te luiden. Op de PVV-site kan vanaf vandaag anoniem en zonder dat de klachten zichtbaar zijn voor andere klagers, gal worden gespuit over "Oost-Europeanen". De PVV geeft alvast de kaders aan waarover geklaagd kan worden: overlast, vervuiling en verdringing op de arbeidsmarkt. Doel is om, zonder daarvoor een termijn aan te geven, aan de hand van de klachten een soort van Zwartboek te overhandigen aan Minister Kamp. Met nog vers in het geheugen de verzonnen klachten van de PVV over het parkeerprobleem in Den Haag, belooft dit niet veel goeds.

Na de Moslims, nu de Polen en straks de Grieken en later de Spanjaarden en de Fransen?
De Polen werden massaal opgetrommeld om vorig jaar tijdens Koninginnedag onze ballonnen op te blazen, de Roemenen en Bulgaren konden niet genoeg aangevoerd worden om ons fruit en de groenten te oogsten. De meesten worden zo gehuisvest door "brave Hollanders" dat vervuiling en overlast een groter probleem is voor de Oosteuropeanen zelf dan voor de lagenlonenbetalers uit de Lage Landen zelf. Drinkt een Pool een glaasje teveel en gaat hij rijden dan wordt dat breed uitgemeten in de lokale pers terwijl Jan Boezeroen zijn roes nog even ongestoord in de auto mag uitslapen. Van de 2 tot 300.000 Polen in Nederland is nauwelijks 1% zonder werk.

De stemmingmakerij van de PVV is niet met een mooie tune weg te poetsen en een borreltje in het cafe zal niet voldoende zijn om deze wanhoopspoging van de partij in verval weg te drinken. Laten we dit soort onzin gewoonweg maar niet langer meer gedogen.

Dagtaak is blogger. Hij schrijft fraai stukken op zijn blog. Dit stuk is daar ook verschenen en in overleg ook op Republiek Allochtonië geplaatst. 


Meer over dagtaak, meldpunt, polen, pvv.

Delen:

Reacties


Franek Roguski - 13/02/2012 12:19

http://youtu.be/N9Toz2QLfmE

een filmpje over Poolse soldaten die het werk van hun Nederlanse collega's jatten. Daarnaast veroorzakten ze heel veel geluid! Geen overlast?
Toen was het niet zo erg. Geen klachten en geen meldpunten...

Hans - 12/02/2012 13:34

Mijne Heren, ik ben chauffeur en irriteer me als ik bij een bedrijf kom in Nederland dat ik Pools of Duits en Engels moet spreken, in mijn eigen land.Wordt over deze poolse werknemers pensioen afgedragen en ziektenkosten ?
Een bedrijf als ( durf ik niet te noemen per mail) verzorgt afdeling emballage van ....... Daar kom ik aan met mijn vrachtwagen, moet me aan melden, heb 2 chaufeurs voor me duurt dan een uur voor ik een bon heb en moet dan nog gaan laden, als ik bij de heftruckchauffeur kom die geen nederlands verstaat of spreekt en die anderhalf uur over het laden doet, wat de nederlandse heftruckchauffeur die er ontslag heeft, het in 20 min deed, die pool is goedkoper. Dan moet ik de vrachtbrief ophalen en dat duurt nog een keer 30 min.
Ben ik al met al 2.1/2 a 3 uur bezig wat voorheen met de nederlandse werknemers in 1 uur helemaal klaar was.
Zeg ik er wat van tegen de leidinggevende aldaar, is het andwoord ze moeten het ook leren.
Van ons wordt dan verlangd dat we als we lang moeten wachten dat we dan een half of een uur pauze schrijven,en dan weet ik ook dat verschillende polen een dikke BMW rijden en nog geen eens een RIJBEWIJS hebben. Ze brengen kentekenplaten mee uit polen en gaan rijden,
Ook heb ik een Nederlandse Politie daarover aangesproken die zegt, ik kan niet zien of het wel een geldig rijbewijs is.
Hopelijk kan de PVV hier iets aan doen, anders gaat het niet goed in Nerderland.

m.vr.gr.

Hans.