'Kanker Hoofddoek' is hit op internet

In opinie op 26-04-2011 | 08:17

"Drie maanden geleden vond iemand het nodig mij in een overvolle Albert Heijn uit te schelden voor kanker hoofddoek. Soit. Wilde in de eerste instantie reageren dat ik inderdaad kanker had en hem daarom wegens haaruitval droeg, gewoon, nieuwsgierig naar de reactie. Toch besloten het te laten ben ik verder gegaan met boodschappen doen.
Drie weken geleden gaf een studente in een overvolle trein aan dat zij niet wilde dat ik naast haar plaatsnam. Het moment dat ik dat wel deed kreeg ik een ‘kutbuitenlander’ naar mijn hoofd geslingerd. I have seen worse, dus ook deze liet ik over mijn kant gaan. Vandaag werd mij op Amsterdam CS gevraagd of ik het niet warm had ‘met dat doekje op mn hoofd’ -vraag het aan dat kreng naast me met Uggs aan sukkel- maar nee, ook hier ging ik niet verder op in. Later op de dag liep ik met mamalief op straat, en bleek er iets met ‘burqa’ mijn kant opgegooid te worden, ik hoorde het niet, mijn moeder wel, zij gooide er wel iets overheen, maar ook dit ontging me.

Na deze aanhoudende gebeurtenissen ben ik gaan nadenken, waar mensen ineens het recht vandaan denken te halen je ongevraagd hun ongezoute, beledigende en pijnlijke meningen op te dringen."

Dat schrijft blogger "DunyaHenya", Tunesische Nederlandse (1987). Ze omschrijft zichzelf als "Productie van een atheistische Nederlandse moeder en een Islamitische Tunesische vader"  Lees hier haar blog verder. Haar blog is een ongekende hit op het internet. Alleen al op twitter zijn er tientallen keren links naar het artikel geplaatst.


Meer over dunya henya, hoofddoek, kanker hoofddoek.

Delen:

Reacties


Joep - 01/05/2011 12:36

Ha die Freek,

bedankt voor je fijne reactie die weinig aan de verbeelding overlaat. HEEEEEL agressief zijn die allochtonen, zeker die van islamtische komaf. Haar mensen, die van Faatje, zijn niet zozeer haar mensen op de manier zoals ik me, als autochtoon, me verbonden voel tot jou.

De mens is namelijk redelijk diffuus. Gebasseerd op jullie beide reacties denk ik me meer verbonden te voelen met haar dan met jou, en dat terwijl wij historisch gezien meer lijken te delen dat ik met haar.

Hieruit komt wel naar voren hoe ontzettend onzin het is om mensen te categoriseren naar afkomst, religie of whatever else. Al deze gegevens zeggen betrekkelijk weinig over hoe mensen de wereld beleven. Ik kan echter wel opmaken dat jij een hele bange beleving hebt van de wereld en cognitief niet in staat bent verder te denken dan hele globale hokjes.

Ik wil je alleen zeggen dat voordat je weer zo hoog van de toren blaast, er ook mensen bestaan die types zoals jij zat zijn, mensen met ongefundeerde meningen die zelf menen waarheidsgetrouw te redeneren. De generalisaties die je maakt zijn bijna lachwekkend, als ze niet zo triest zouden zijn.

met vriendelijke groet,

Joep Jacobs

Faatje - 26/04/2011 22:35

Beste Freek,

Ik ben de eerste die erkent dat moslims zich ook misdragen. Dit zijn overigens zelden belijdende moslims: meiden met hoofddoeken of jongens met baarden zijn zelden of nooit betrokken bij criminalitiet of geweldsmisdrijven.
Ik durf de stelling aan dat echt praktiserende moslims veel minder crimineel zijn dan autochtonen.
Nederlanders zijn we overigens bijna allemaal, of je dat nu leuk vindt of niet.
Dat Nederlanders zich niet agressief gedragen tegen Chinezen, komt ook omdat ze niet worden opgehitst tegen Chinezen en wel worden opgehitst tegen moslims.

freeman - 26/04/2011 22:13

Ik kan me die reactie van die Nederlanders wel voorstellen tegen moslims.

Nederlanders doen dit nooit tegen Indo's, Chinezen etc...

Je moet ook eerlijk kijken naar je eigen mensen en dan is het een feit dat jullie moslims niet willen werken, de lijst aanvoeren kwa criminaliteit, proberen voortdurend onze normen en waarden omver te schoppen. En heeeel aggresief zijn!!!

Dus voor je hoog van de toren blaast: eerst even kijken wat jouw mensen hebben gedaan dat nederlanders willen aangeven dat ze jouw soort mensen meer dan zat zijn!!!!!

vriendelijke groet,
Freek