Kamran Ullah: "Ik zet mij in voor beter onderwijs"

In opinie op 03-06-2010 | 12:18

In aanloop naar de verkiezingen verschijnen op Republiek Allochtonie en Maroc.Nl korte schriftelijke interviews met enkele kandidaten voor de Tweede Kamer.

Kamran Ullah (1983) staat 59e op de lijst van de VVD. Hij is bestuurskundige.

a. Waarom moeten we op uw partij stemmen?
Nederland wordt de komende jaren geconfronteerd met een aantal grote problemen, waaronder de economische crisis. Deze problemen vragen om een stevige aanpak. De VVD zorgt voor meer werkgelegenheid, voor beter onderwijs en een kleinere overheid. De VVD maakt keuzes om orde op zaken te stellen in ons land.

b. Waarom moeten we op u stemmen?
De afgelopen jaren ben ik actief in de media, onder andere als hoofdredacteur van het online studentenmagazine CampusTV. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf opgezet voor mijn vele optredens als presentator, dagvoorzitter en trainer. Vanuit mijn werk heb ik veel te maken met het onderwijs. De kwaliteit van het onderwijs kan flink verbeterd. Daar wil ik mij hard voor maken, daar wil ik mij voor inzetten. Stem daarom op 9 juni op een jong en fris liberaal geluid. Stem daarom 9 juni op mij, de nummer 59 van de VVD. Kies Kamran!

c. Wat hoopt u de komende 4 jaar te bereiken?
Ik zet mij in voor beter onderwijs. De VVD investeert 2,5 miljard meer in het onderwijs. Kleinere klassen, betere leraren, en meer contacturen zorgen ervoor dat de kwaliteit van het onderwijs toeneemt. Ik wil vanuit de politiek waarborgen dat jongeren kansen krijgen om hun ambities waar te maken en in vrijheid hun geluk kunnen nastreven.

d. Waarop moet bezuinigd worden?
De VVD bezuinigt de komende kabinetsperiode 20 miljard euro. Er wordt bezuinigd op de integratie-industrie, op ontwikkelingssamenwerking, en op het overheidsapparaat. De VVD investeert in 3500 extra agenten en in het onderwijs.

Hieronder enkele stellingen uit Stemadvies Nieuwe Nederlanders (STANN). Kunt u hierop reageren met: helemaal eens, eens, neutraal, oneens en helemaal oneens.

1. Turkije kan nooit lid worden van de EU
oneens

2. Zolang Hamas weigert om de staat Israël te erkennen en geweld af te zweren, kan Nederland geen directe contacten met Hamas aangaan.
eens

3. De overheid is neutraal. Daarom mag geen enkele vrouw in overheidsdienst een hoofddoek dragen.
neutraal

4. Iedereen moet kunnen zeggen en tekenen wat hij wil. De overheid (OM) moet zich zeer terughoudend opstellen als het om de vrijheid van meningsuiting gaat.
eens

5. Godslastering moet strafbaar blijven volgens de Nederlandse wet.

helemaal oneens

6. De overheid moet actief streven naar gemengde basisscholen en zwarte scholen tegengaan.
oneens

7. Iedereen moet kunnen trouwen met wie hij of zij wil. Dat betekent geen dwang door familie, maar ook geen beperkingen voor huwelijksmigranten.
oneens

8. Het hebben van een dubbele nationaliteit van allochtonen is niet schadelijk voor hun integratie in Nederland.
oneens

9. Aparte inburgeringcursus voor vrouwen moet mogelijk zijn om meer vrouwen deel te laten nemen.
oneens

Op welke website, weblog en/of op twitteraccount kunnen we meer informatie over u vinden?
www.kieskamran.nl

twitter.com/kamranullah

Republiek Allochtonie zal de komende weken veel aandacht besteden aan de verkiezingen. Deze berichten treft u in de categorie politiek of met de tag #tk2010. Portretten van kandidaten vindt u via de tag kandidaat

 


Meer over #tk2010, kamran ullah, kandidaat, verkiezingen, vvd.

Delen: